Košarka

Wizardsi preko Lakersa do pete pobjede u nizu

Matej Kačan • utorak, 23.02.2021.
Wizardsi preko Lakersa do pete pobjede u nizu

Osim dva susreta u kojima su sudjelovali Hrvati, u NBA su odigrane još samo četiri utakmice sinoć, a pravo su iznenađenje i osvježenje Washington Wizardsi koji su zaredali s pet pobjeda uz novu protiv prvaka Lakersa...

Teški su dani za LA Lakerse bez Anthonyja Davisa, dok Washington Wizardsi pokazuju koliko mogu biti opasni kad su zdravi i kad su u formi. Wizardsi su upisali i petu pobjedu u nizu te su daleko od one frustrirajuće ekipe na početku sezone, dok Lakersi broje i četvrti poraz u posljednjih pet utakmica i Jazz je pobjegao daleko, a Clippersi i Sunsi su se priključili.

Wizardsi su ovaj put slavili nakon produžetka na koje su se Lakersi nekako pretplatili ove sezone, ali ovu gustu završnicu nisu izvukli. Wizardsi su na krilima Russella Westbrooka dostigli 17 poena minusa u drugom dijelu za ulazak u produžetak, a tamo kontrolu preuzima Bradley Beal sa šest uzastopnih poena i 127:124 pobjedu.

Beal je na kraju završio s 33 poena, sedam skokova i šest dodavanja, dok je Westbrook imao 32 poena, 14 skokova i devet asistencija. LeBron James je kod Lakersa zabio 31 uz devet skokova i 13 dodavanja, ali i uz ključno promašeno bacanje u regularnom dijelu koje je Washingtonu omogućilo produžetak. Montrezl Harrell je s klupe dodao 26.

Iako su bili bez Kristapsa Porzingisa, Dallas Mavericksi su našli dovoljno oružja za svladati Memphis Grizzliese te su sebe približili polovičnom postotku pobjeda, dok su Grizzliese srušili s te linije na 13-14. Mavse je u 102:92 pobjedi vodio Luka Dončić s 21 poenom, sedam skokova i pet dodavanja, a u dvoboju mladih zvijezda na bekovima je Ja Morant zabio 22 poena uz devet asistencija.

Do polovičnog omjera pokušava stići Miami Heat koji je ipak posljednjih dana popravio formu pa je tako nakon pobjede nad Lakersima na turneji po Zapadu svladao i OKC Thunder. Shai Gilgeous-Alexander bio je prvo ime susreta s 27 poena, ali sam nije mogao protiv mnogo šireg Heata kojeg je predvodio Bam Adebayo s 19 poena i 13 skokova.

Houston Rocketsi uvijek imaju problema sa sastavom i izostancima te su rijetko kompletni i u pravom ritmu, a tako je bilo i protiv Chicago Bullsa u 120:100 porazu. Zach LaVine je dobio pravu pomoć u vidu dobre partije Cobyja Whitea s 20 poena i 10 skokova, dok je u nedostatku boljih i raspoloženijih opcija Rocketse vodio David Nwaba s 22 poena i devet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!