Košarka

Košarkaški reprezentativci: 'Bitan je plasman na Eurobasket'

Matej Kačan • utorak, 23.02.2021.
Košarkaški reprezentativci: 'Bitan je plasman na Eurobasket'
Foto: Pixsell

Hrvatski košarkaški reprezentativci su bili vrlo zadovoljni krajem kvalifikacija za Eurobasket iako su završili s dva poraza. Protiv Turske je to bila promiješana ekipa i nema razloga za tugu i brigu...

Iako je Hrvatska izgubila od Turske za kraj kvalifikacija za Eurobasket, optimizam odiše kroz ekipu. Igrači su u izjavama nakon susreta bili vrlo zadovoljni i optimistični te su izrazili zadovoljstvo zbog plasmana. Kapetan reprezentacije u ovoj akciji bio je Željko Šakić.

"Zaista sam sretan što smo ovo priveli kraju. Znali smo da ovo neće biti lagana skupina. Znali smo da ćemo se morati boriti za svaku pobjedu. Nažalost, u ove dvije zadnje utakmice nismo smogli snage da ih dobijemo, ali morate znati da kod nas nije igrao ni jedan euroligaški igrač, da su skoro dvi domaći dečki i ponosan sam na njih jer su dali sve od sebe. Morate znati i da kod nas nema stranaca i to je to. To je Hrvatska", poručio je kapetan.

Jedan od dobitaka ove akcije definitivno je Goran Filipović koji je upisao svoj debi protiv Nizozemske, a već protiv Turske je s jako dobrom dionicom pokazao za što je sposoban i da nije tu slučajno.

"Mislim da smo napadački nešto bolje odigrali nego prošlu utakmicu protiv Nizozemske. Nažalost, to danas nije bilo dovoljno, a smatram da su Turci ipak organiziranija ekipa od Nizozemske. Možemo biti ponosni, borili smo se, tukli smo se, a ono što je bitno jest da smo se već ranije kvalificirali za Eurobasket."

Nakon što je susret s Nizozemcima odgledao s klupe, priliku protiv Turske je dobio Antonio Vranković koji je jako dobro iskoristio šansu te je s 10 poena bio važan faktor, a šutirao je savršenih 5/5 iz igre.

"Borili smo se. Napravili smo 'game plan' i toga se držali. Nažalost, na kraju smo izgubili, no Turci su zasluženo pobijedili. Bili su jači danas, a mi idemo dalje. Kvalificirali smo se, prvi smo u skupini i to je super", poručio je centar Splita za stranice Saveza.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!