Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 23.02.2021, 21:00 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 0:1 Chelsea
Chelsea

Chelsea krasnim golom Girouda do prednosti protiv Atletica

Branimir Korać • utorak, 23.02.2021.
Chelsea krasnim golom Girouda do prednosti protiv Atletica

Chelsea je kao gost u Bukureštu stigao do pobjede protiv madridskog Atletica i napravio je korak prema prolasku u četvrtfinale Lige prvaka. Jedini pogodak postigao je Olivier Giroud...

Očekivalo se da će dvoboj između Atletica i Chelseaja biti tvrd i s malo pogodaka, ali ipak se očekivalo više inicijative, pogotovo kod Atletica. Momčad Diega Simeonea pokazala je vrlo malo, posebno u prvom poluvremenu i teško da je zaslužila nešto više od ovog susreta.

Simeone je zabetonirao prilaze prema svom golu, čak i oni koji su inače koncentrirani na napad, ovaj put su više mislili o obrani i nije bilo lako probiti višestruki blok. No Chelsea je barem pokušavao i sporadično prijetio za razliku od domaćina.

Atletico je tek jednom u prvom poluvremenu zaprijetio vratima Mendyja, dogodilo se to u 14. minuti kada se Suarez izborio za loptu, tražio Lemara na drugoj vratnici, ali on pod pritiskom Hudson-Odoija nije dobro pucao.

Chelsea je imao dobar pokušaj u završnici prvog dijela kada je Timo Werner opalio nakon što se oslobodio Savića, ali Oblak je do obranio.

U drugom dijelu ipak nešto više akcije, a i postignut pogodak.

Gol je pao u 68. minuti kada je Olivier Giroud dobio loptu iza leđa obrane Atletica i savršenim škaricama s desetak metara pogodio u sam kut. Felix Brych pokazao je zaleđe, činilo se da uistinu i je, ali uz pomoć VAR-a pogodak je ipak priznat.

Do kraja susreta Englezi su mirno održavali stečenu prednost i na kraju su odnijeli pobjedu 1:0. Atletico u 90 minuta nije imao niti jedan udarac u okvir gola.

Mateo Kovačić kod Chelseaja je solidno igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Hakim Ziyech dok je Ivo Grbić odgledao utakmicu s klupe Atletica. Šime Vrsaljko nije bio u konkurenciji zbog ozljede.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Barcelona1:4PSG
RB Leipzig0:2Liverpool
Sevilla2:3Borussia D.
Porto2:1Juventus
Atlético Madrid0:1Chelsea
Lazio1:4Bayern
Atalanta0:1Real Madrid
Borussia M.0:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!