Košarka

Blazersi nisu izdržali u završnici kod Nuggetsa

Branimir Korać • srijeda, 24.02.2021.
Blazersi nisu izdržali u završnici kod Nuggetsa

Osim dvoboja Clippersa i Wizardsa, odigrano je još osam susreta u NBA ligi noćas, a u jednom od najzanimljivijih dvoboja Nuggetsi su svladali Blazerse...

Portland Trail Blazersi upisali su treći poraz u nizu, ovaj put u gostima kod Denver Nuggetsa. Nitko od ozlijeđenih Blazersima se još nije vratio i plaćaju cijenu problematičnoj rotaciji što sigurno ne bi bio slučaj da ih nisu zadesili svi ti pehovi.

Ovdje su bili u igri za pobjedu do same završnice, ali Denver je ipak uspio zadržati plus i odnio je pobjedu. Nevjerojatan je podatak da su Nuggetsi u cijeloj utakmici imali samo jednu izgubljenu loptu.

Nikola Jokić susret je završio s 41 poenom, pet skokova i pet asistencija, Jamal Murray s 24 poena, pet skokova i osam asistencija, a Michael Porter s 12 poena i deset skokova. Kod Portlanda Damian Lillard ubacio je 25 poena uz sedam skokova i 13 asistencija, Carmelo Anthony 24 poena, a Enes Kanter 16 poena uz 14 skokova.

Minnesota je teško stradala u gostima kod Bucksa koji su bili bolji sa 139:112. Debi novog trenera Timberwolvesa Chrisa Fincha tako nije dobro prošao, a Wolvesima je ovo šesti uzastopni poraz i deveti u zadnjih deset utakmica.

Buckse su do pobjede predvodili Giannis Antetokounmpo s 37 poena, osam skokova i osam asistencija, a Bryn Forbes upisao je 23 poena. Kod poraženih po 26 poena upisali su Karl-Anthony Towns (osam skokova, 11 asistencija) i Malik Beasley (trica 6/9).

Brooklyn Netsi su stigli do sedme uzastopne pobjede, ovaj put protiv Sacramento Kingsa kojima je ovo osmi uzastopni poraz. Domaćin je još jednom bio bez Kevina Duranta, ali starteri su odradili sjajan posao.

Po 29 poena upisali su James Harden (11 skokova, 14 asistencija) i Bruce Brown, a Kyrie Irving dodao je 21 poen, pet skokova i sedam asistencija. Kod Kingsa De'Aaron Fox završio je s 27 poena i osam asistencija, Tyrese Haliburton ubacio je 23 poena uz pet skokova i devet asistencija.

Steph Curry predvodio je Warriorse u pobjedi kod New Yorka. Curry je ubacio sedam trica, ukupno 37 poena uz po šest skokova i asistencija. Kelly Oubre dodao je 19 poena i osam skokova. Kod Knicksa Julius Randle ubacio je 25 poena uz deset skokova i sedam asistencija.

Dallas Mavericksi su slavili protiv Boston Celticsa 110:107 i to najviše zahvaljujući Luki Dončiću koji je po običaju odradio najveći dio posla. Dončić je susret završio s 31 poenom, deset skokova i osam asistencija, a Celticsima nije pomoglo Brownovih 29 i Tatumovih 28 poena.

Philadelphia je preživjela loš šuterski dan Joela Embiida i svejedno je slavila protiv Toronto Raptorsa sa 109:102. Embiid je iz igre šutirao 3/3, no nadoknadili su ga drugi predvođeni s Tobiasom Harrisom koji je upisao 23 poena.

NBA:
Orlando Magic - Detroit Pistons 93:105
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 111:106
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 139:112
Brooklyn Nets - Sacramento Kings 127:118
New York Knicks - Golden State Warriors 106:114
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 112:111
Dallas Mavericks - Boston Celtics 110:107
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 102:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!