Europska liga, nokaut faza, 1/16 finala - uzvratne utakmice, 24.02.2021, 18:00 h
Tottenham
Tottenham 4:0 Wolfsberger

Tottenham glatko do prolaza u osminu finala Europske lige

Jan Šneler • srijeda, 24.02.2021.
Tottenham glatko do prolaza u osminu finala Europske lige

Uzvratni susret šesnaestine finala Europske lige između Tottenhama i Wolfsbergera bio je samo formalnost, ali Spursi su ponovno pokazali nadmoć...

Nakon uvjerljive pobjede u prvom ogledu u Austriji (1:4), nogometaši Tottenhama još su uvjerljivije slavili na svom terenu protiv Wolfsbergera (4:0). Uzvratni susret bio je formalnost te su izabranici Jose Mourinha potvrdili prolaz u osminu finala Europske lige.

Spursi su u vodstvo došli već u 11. minuti preko Delea Allija. Engleski reprezentativac primio je loptu na desetak metara i leđima okrenut, škaricama pogodio neobranjivo za 1:0 Tottenhama. Gosti nisu uspijevali ozbiljnije ugroziti domaća vrata premda su igrali puno bolje nego u nastavku.

Očigledno se Wolfsberger potpuno predao jer u drugom dijelu Tottenham dominira i dolazi do još tri pogotka. Već u 50. minuti prednost domaćih povećao je Carlos Vinicius. Kako se susret bližio kraju, sve opuštenije igrali su domaće i sve ozbiljnije pritiskali.

U posljednjoj trećini susreta, Spursi su zasluženo došli do još dva pogotka. Prvo je u 73. minuti Gareth Bale sjajno pogodio za 3:0, da bi konačni rezultat postavio Vinicius svojim drugim pogotkom deset minuta kasnije. Dodajmo kako je gostujući napadač Dario Vizinger iz igre izašao na poluvremenu.

Dinamov protivnik iz skupine Wolfsberger tako je teško stradao u šesnaestini finala s ukupnih 8:1 iz dva susreta protiv Tottenhama. S druge strane, Spursi su prva momčad koja je izborila plasman među 16 najboljih. Ždrijeb, u kojem će nadamo se biti i Dinamo, održat će se u petak, 26. veljače.

Europska liga, šesnaestina finala, 2. utakmica:
Tottenham - Wolfsberger 4:0 (1. utakmica: 4:1)

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Tottenham4:0Wolfsberger
Ajax2:1Lille
Arsenal3:2Benfica
Hoffenheim0:2Molde
Napoli2:1Granada
FC Rangers5:2Antwerp
Šahtar1:0Maccabi Tel Aviv
Villarreal2:1Salzburg
Milan1:1Crvena zvezda
Roma3:1Braga
Bayer Leverkusen0:2Young Boys
Club Brugge0:1Dynamo Kijev
Dinamo1:0Krasnodar
Leicester City0:2Slavia Prag
Manchester United0:0Real Sociedad
PSV Eindhoven2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!