Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 24.02.2021, 21:00 h
Borussia M'gladbach
Borussia M'gladbach 0:2 Manchester City
Manchester City

Silva i Gabriel Jesus doveli City na rub prolaska u četvrtfinale

Matej Kačan • srijeda, 24.02.2021.
Silva i Gabriel Jesus doveli City na rub prolaska u četvrtfinale

Nogometaši Manchester Cityja već su u prvih 90 minuta dvomeča protiv Borussije Mönchengladbach riješili sve dvojbe oko prolaska dalje. City je u Budimpešti slavio s 2:0...

Na neutralnoj lokaciji u Budimpešti je odigran prvi susret dvomeča osmine finala Lige prvaka između Borussije Mönchengladbach, koja je bila uvjetni domaćin, te Manchester Cityja. Englezi su bili sigurni i u uzvrat nose gostujućih 2:0.

Najavljivao se vrlo efikasan susret dvoje dosta direktne ekipe vođene modernim trenerima, ali je Pep Guardiola u maniri pravog znalca potpuno neutralizirao vrlo opasnu momčad Marca Rosea. Gladbach je ostao na samo dva udarca, nijedan nije išao u okvir i Nijemci su bili potpuno bezopasni.

Tek je jedan od dva udarca bio nešto ozbiljnije prirode, ali je Alassane Plea u 63. pucao pokraj gola. City je počeo mnogo bolje i silovitije, u potpunosti je dominirao u početnoj fazi susreta i uspio je otvoriti mrežu domaćih u 29. minuti.

Joao Cancelo je ubacio s lijeve strane, a potpuno sam je neobjašnjivo ostao Bernardo Silva i jedan od nižih na terenu nekarakteristično za sebe glavom zabija i postavlja 1:0. Silva je očito večeras bio dosta raspoložen glavom jer je u 65. upisao i asistenciju istim dijelom tijela.

Ovaj put je samo spustio i odložio loptu za Gabriela Jesusa, a Brazilac natrčava na loptu i sigurno pogađa mrežu za 2:0. Nije City stao i zadovoljio se, napadat će gosti i do kraja, ali Phil Foden i Riyad Mahrez nisu bili uspješni iz dobrih prilika, a iskazao se i Yann Sommer u nekoliko situacija.

Htjeli su iz Gladbacha priliku iz kaznenog udarca u 84. kad je u kaznenom prostoru plavih pao Jonas Hofmann, ali sudac nije uslišao molbe i City u uzvrat nosi 2:0 i praktički je riješio svoje pitanje prolaza. Hoće li se uzvrat odigrati u Manchesteru ili nam slijedi nova neutralna lokacija, ostaje za vidjeti.

Liga prvaka, osmina finala:
Borussia Mönchengladbach - Manchester City 0:2

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Barcelona1:4PSG
RB Leipzig0:2Liverpool
Sevilla2:3Borussia D.
Porto2:1Juventus
Atlético Madrid0:1Chelsea
Lazio1:4Bayern
Atalanta0:1Real Madrid
Borussia M.0:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!