Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 24.02.2021, 21:00 h
Atalanta
Atalanta 0:1 Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid s igračem više u završnici do prednosti protiv Atalante

Branimir Korać • srijeda, 24.02.2021.
Real Madrid s igračem više u završnici do prednosti protiv Atalante

Iako je igrao s igračem više od 17. minute, Real Madrid je teškom mukom stigao do pobjede protiv Atalante. Slavio je 1:0 i sada u puno boljem raspoloženju dočekuje uzvrat osmine finala Lige prvaka...

Oslabljeni Real s igračima iz Castille na klupi i Atalanta koja je od 17. minute igrala s igračem manje, u biti niti jedni, a niti drugi nisu bili u nekom optimalnom stanju za susret visoke kvalitete.

Do tog isključenja Freulera igralo se posve ravnopravno i bez nekakvih prijetnji na obje strane. Onda je lopta gurnuta u prostor za Mendyja kojeg kao zadnji igrač ruši Freuler i njemački sudac bez imalo razmišljanja isključuje Freulera.

Bio je to znak za Real da pritisne i krene po pogotke, ali morao je i dalje razmišljati ponajprije o brzom i neugodnom Zapati koji je držao obranu Reala budnom. No i Zapata je ubrzo napustio igru, osjetio je probleme s koljenom te ga je zamijenio Pašalić.

Real je svoju najbolju priliku u prvom dijelu propustio u samoj završnici kada je Casemiro iznenada glavom zaprijetio, ali Gollini je sjajno reagirao.

Odmah na početku drugog dijela Luka Modrić pucao je izvana, lopta je zakačila Maehlea i završila u korneru.

Real se jako mučio u kreiranju prilika i tek u završnici susreta stigao je do pogotka. U 87. minuti Modrić je dobro uočio Mendyja na 20 metara, proigrao ga je, a ovaj je odlično opalio i pogodio u kut za 1:0.

Do kraja promjena nije bilo, ostalo je 1:0.

Luka Modrić odradio je cijelu utakmicu i to je ponovno bio među najistaknutijim Realovim igračima. S druge strane Mario Pašalić je puno radio, odrađivao veliki posao u fazi obrane i pokušavao se u rijetkim izletima domaćina pred gol Reala dovesti u poziciju za šut, ali bilo je premalo takvih konkretnih situacija. No s obzirom da je ove sezone imao dugačku pauzu, Pašalić je odigrao vrlo dobru utakmicu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Barcelona1:4PSG
RB Leipzig0:2Liverpool
Sevilla2:3Borussia D.
Porto2:1Juventus
Atlético Madrid0:1Chelsea
Lazio1:4Bayern
Atalanta0:1Real Madrid
Borussia M.0:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!