Europska liga, nokaut faza, 1/16 finala - uzvratne utakmice, 25.02.2021, 21:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Halil Umut Meler, Mustafa Eyisoy, Cevdet Komurcuoglu (Turska)
Dinamo
Dinamo
Mislav Oršić 31'
1:0(1:0) Krasnodar
Krasnodar

Dinamo i drugi put svladao Krasnodar i zasluženo ide u osminu finala!

Jan Šneler • četvrtak, 25.02.2021.
Dinamo i drugi put svladao Krasnodar i zasluženo ide u osminu finala!
Foto: Pixsell

Dinamo je prošao u osminu finala Europske lige! Nakon što je slavio 3:2 u gostima u Krasnodaru, slavio je i u Maksimiru, ovaj put 1:0 golom Mislava Oršića!

Krasnodar
Dinamo
Krasnodar
10
(do 69')
17
(do 83')
21
(do 87')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
58
Stanislav Agkatsev
4
Aleksandr Martinovič
7
Rémy Cabella
8
Jurij Gazinskij
(do 69')
10
Wanderson
11
Aleksej Jonov
16
Viktor Claesson
18
Jevgenij Černov
28
Igor Smolnikov
(do 69')
31
Kaio
52
Tonny Vilhena
(do 60')
Pričuvni igrači
14
Kristoffer Olsson
60'
9
Ari
69'
29
Magomed Sulejmanov
69'
Trener
Murad Musaev

Dinamovo proljeće se nastavlja. Ne možemo reći da nismo očekivali, ali lijepo izgleda nova pobjeda protiv vrlo opasnog i neugodnog Krasnodara. Nakon pobjede u Rusiji, Dinamo je na Maksimiru minimalno slavio i potvrdio prolazak među najboljih 16 momčadi Europske lige.

Susret je počeo prilično stresno za Dinamo i mogli su Modri doživjeti hladan tuš već na samom startu. Srećom Stefan Ristovski uspio je nakon vlastite greške odbiti pokušaj Remyja Cabelle. Pogotka srećom nije bilo, ali s druge strane je Luka Ivanušec također opasno zaprijetio, no ni on nije bio precizan.

Očekivali smo daleko ofenzivniji Krasnodar, ali očigledno da su Rusi bili svjesni da Dinamu i malo prostora može biti dovoljno za opasnu situaciju. Dobro je stajao Dinamo na samom početku, prilično mirno rješavali su Modri obrambene zadatke i bili opasni u napadu.

U 19. minuti odlično je pucao Ivanušec, ali vratar Krasnodara bio je spreman. Desetak minuta kasnije, Wanderson je vrlo silovito tukao s dvadesetak metara, ali srećom Dominik Livaković je bio na mjestu i uhvatio udarac.

U 31. minuti mogli smo konačno odahnuti jer je Dinamo došao do vrijednog pogotka. Fenomenalan posao odradio je Kristijan Jakić, ukrao loptu i nakon dodavanja s Bruno Petkovićem lijepo uposlio Mislava Oršića koji s desetak metara pogađa za 1:0.

Krasnodar je bio u šoku, vidjelo se da su potreseni primljenim pogotkom i šteta da Dinamo to nije do kraja prvog dijela iskoristio pa možda postigao još jedan pogodak. No, na odmor se otišlo s vodstvom Dinama i bilo je sve jasnije kako Krasnodar teško može bilo što napraviti u ovom susretu.

U nastavku susreta očekivano smo gledali nešto manje atraktivnu utakmicu. Dinamo je bio početkom drugog dijela agresivniji, nije dozvoljavao da se Krasnodar razmaše, ali napadački je to izgledalo nešto skromnije.

Očigledno Zoran Mamić nije želio više riskirati, no i nešto defenzivnije orijentirani Dinamo imao je dobru šansu u 68. minuti kada je Joško Gvardiol opasno tukao u prvi kut, ali još jednom gostujući vratar je na pravom mjestu.

Izmjene su dodatno ubile ritam, sve je manje prilika bilo, a Dinamo je mirno susret priveo kraju i još jednom zadržao praznu mrežu. Nije ovo bila prekrasna utakmica, ali nova pobjeda dovoljan je razlog za zadovoljstvo, ne samo zbog koeficijenta, već i zbog ukupnog dojma.

U petak nas očekuje ždrijeb osmine finala, a Dinamu prijete neki vrlo ozbiljni protivnici, ali moguće je da hrvatski prvak izvuče i momčadi protiv kojih definitivno može igrati. U 13 sati saznat ćemo protivnika s kojim će Dinamo prvu utakmicu igrati 11. ožujka.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Tottenham4:0Wolfsberger
Ajax2:1Lille
Arsenal3:2Benfica
Hoffenheim0:2Molde
Napoli2:1Granada
FC Rangers5:2Antwerp
Šahtar1:0Maccabi Tel Aviv
Villarreal2:1Salzburg
Milan1:1Crvena zvezda
Roma3:1Braga
Bayer Leverkusen0:2Young Boys
Club Brugge0:1Dynamo Kijev
Dinamo1:0Krasnodar
Leicester City0:2Slavia Prag
Manchester United0:0Real Sociedad
PSV Eindhoven2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!