Nogomet

Dinamo zna potencijalne protivnike, Barišić strijelac u pobjedi Rangersa

Mihaela Bradovski • petak, 26.02.2021.
Dinamo zna potencijalne protivnike, Barišić strijelac u pobjedi Rangersa

Odigrani su svi susreti šesnaestine finala Europske lige, iznenađenja je bilo i neki od papirnatih favorita nisu prošli dalje...

Villarreal je već u prvoj utakmici pobjedom kod Salzburga 2:0 napravio veliki posao. U uzvratu su Austrijanci probali doći do preokreta, ali iako su poveli, nisu uspjeli doći do čuda. Čak je krenuo dobro i poveo golom Mergima Berishe, ali u završnici prvog dijela Paco Alcacer je pronašao Gerarda Morena koji poravnava.

Pokušavali su gosti i u nastavku susreta, jednu dobru priliku imao je i Luka Sučić da bi u 89. minuti potopljena svaka nada gostiju, dosuđen je kazneni udarac za domaćina koji realizira Moreno za konačnih 2:1. Luka Sučić ušao je u 60. minuti umjesto Brendana Aaronsona.

Roma je također najveći dio posla odradila još u prvom susretu gdje je svladala Bragu u gostima s 2:0. Slavila je i u Rimu i to s 3:1 bez ikakvih problema. Na odmoru je Roma imala prednost zahvaljujući golu Edina Džeke, a 20 minuta prije kraja susreta dobila je kazneni udarac koji ne realizira Lorenzo Pellegrini. Ipak tri minute kasnije Roma dolazi do vodstva 2:0, Carles Perez bio je strijelac. Braga je smanjila u samoj završnici autogolom Bryana Cristantea, a konačnih 3:1 postavio je Borja Mayoral u 91. minuti.

Još jednu golijadu priredili su Rangersi i Antwerp, nakon što su Škoti slavili u Belgiji s 4:3, u Glasgowu su bili bolji s 5:2. Prolaz Rangersa nije dolazio pod znak pitanja, a zabijali su Alfredo Morelos, Nathan Patterson, Ryan Kent, Borna Barišić i Cedric Itten. Barišić je odradio cijelu utakmicu, a pogodak je zabio u 79,. minuti iz kaznenog udarca za 4:2. Strijelci za goste bili su Lior Refaelov i Didier Lamkel Ze.

Veliki kiks upisao je Hoffenheim koji je u prvom susretu u Norveškoj odigrao 3:3 protiv Moldea, očekivao je lakši posao, a onda unatoč silnoj dominaciji i veliokom broju prilika izgubio 2:0 kod kuće praktičlki iz dva gostujuća napada. Dvostruki strijelac bio je Eirik Ulland-Andersen. Andrej Kramarić ušao je u 56. minuti umjesto Baumgartnera, imao neke prilike, ali nije zabio.

Crvena zvezda pošteno je namučila Milan, stvorila mu puno problema i ispala na broj golova u gostima. Nakon 2:2 u Beigradu, u Milanu je bilo 1:1. Milan je poveo u devetoj minuti golom Francka Kessieja s 11 metara, a u 24. minuti El Fardou Mohamed Ben Nabouhane poravnao je na 1:1. Shvatio je Srefano Pioli da stvari ne idu tako glatko pa ke na poluvremenu uveo Ibrahimovića i Rebića, ali rezultat se nije mijenjao.

Šahtar je u oba susreta slavio protiv Maccabija pa je tako nakon 2:0 u gostima, u Kijevu bio bolji s 1:0. Za pobjedu je bio dovoljan pogodak Juniora Moraesa iz kaznenog udarca u 67. minuti.

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Arsenal i Benfica, Portugalci su u jednom trenutku imali 2:1 i bili blizu prolazu, ali prvo je Kieran Tiernay izjednačio, a zatim Pierre-Emerick Aubameyang svojim drugim golom u 87. minuti donio prolaz Arsenalu. Diogo Goncalves i Rafa Silve zabijali su za Benficu.

Bayer Leverkusen je još u prvom susretu s Young Boysom bio u problemima, na poluvremenu je gubio 3:0, ali uspio je izjednačiti i zadovoljiti se kasnije tijesnim porazom 4:3. U uzvratu u Leverkusenu nije se provukao, Švicarci su slavili golovima Theosona Siebatcheua i Christiana Fassnachta.

U vrlo dobrom susretu u Eindhovenu, PSV je pobijedio Olympiakos s 2:1, ali to mu nije bilo dovoljno. Grci su u prvom dvoboju bili bolji s 4:2, a ovdje su do gola za prolaz stigli u 88. minuti preko Koke.

Pogodak Monmtora iz 25. minute za 1:1 bio je ključan i izbacio je Napoli iz natjecanja. Kako je Granada slavila u prvom susretu s 2:0, bilo je jasno da joj gol u gostima otvara vrata prolaza i on je stigao na polovici prvog dijela za tada 1:1. Piotr Zielinski doveo je Napoli u vodstvo, a Fabian Ruiz samo je zabio za konačnih 2:1.

Europska liga, šesnaestina finala:
Villarreal - Salzburg 2:1 (2:0)
Roma - Braga 3:1 (2:0)
Rangers - Antwerp 5:2 (4:3)
Hoffenheim - Molde 0:2 (3:3)
Milan - Crvena zvezda 1:1 (2:2)
Šahtar - Maccabi Tel Aviv 1:0 (2:0)
Arsenal - Benfica 3:2 (1:1)
Bayer Leverkusen - Young Boys 0:2 (3:4)
PSV - Olympiakos 2:1 (2:4)
Napoli - Granada 2:1 (0:2)
Manchester United - Real Sociedad 0:0 (4:0)
Club Brugge - Dinamo Kijev 0:1 (1:1)
Leicester - Slavia Prag 0:2 (0:0)
Ajax - Lille 2:1 (2:1)

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Tottenham4:0Wolfsberger
Ajax2:1Lille
Arsenal3:2Benfica
Hoffenheim0:2Molde
Napoli2:1Granada
FC Rangers5:2Antwerp
Šahtar1:0Maccabi Tel Aviv
Villarreal2:1Salzburg
Milan1:1Crvena zvezda
Roma3:1Braga
Bayer Leverkusen0:2Young Boys
Club Brugge0:1Dynamo Kijev
Dinamo1:0Krasnodar
Leicester City0:2Slavia Prag
Manchester United0:0Real Sociedad
PSV Eindhoven2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!