Tenis

Goffin i Bautista Agut bez problema do polufinala Montpelliera

Branimir Korać • subota, 27.02.2021.
Goffin i Bautista Agut bez problema do polufinala Montpelliera

Prva dva nositelja turnira u Montpellieru, Roberto Bautista Agut i David Goffin nisu imali nikakvih problema u četvrtfinalu...

Nijemac Peter Gojowczyk ostvario je veliki rezultat prolaskom u polufinale turnira u Montpellieru. On je u četvrtfinalu svladao Dennisa Novaka u dva seta i za manje od sat i pol prošao dalje. Gojowczyk je ubacio tek 45 posto prvog servisa, no bez obzira na to nije dopustio protivniku nijedan break.

Otprilike isto vremena trebao je i David Goffin koji je s dva puta po 6:4 elimi nirao Lorenza Sonega. Sedmi nositelj ušao je u drugi set s breakom prednosti, ali nije zadržao tu prednost i Goffin je okrenuo rezultat i na kraju slavio u dva seta.

Dva i pol sata trajala je bitka u najneizvjesnijem dvoboju dana. Jegor Gerasimov je na kraju ipak slavio protiv Alejandra Davidovicha Fokine uz pogođenih 16 aseva. Gerasimov je iskoristio treću meč loptu, a prvu je imao dva gema ranije.

Prvi nositelj Roberto Bautista Agut nije imao nikakvih problema protiv Uga Humberta kojem je prepustio tek po tri gema u svakom setu. Španjolac je iskoristio sve četiri svoje break prilike dok je Humbertu dozvolio tek jednu i ovaj ju je iskoristio. Bilo je to odmah u drugom gemu meča nakon čega je Francuz glatko svladan.

ATP Montpellier, četvrtfinale:
Peter Gojowczyk (Njemačka) - Dennis Novak (Austrija) 6:4, 6:1
David Goffin (Belgija, 2) - Lorenzo Sonego (Italija, 7) 6:4, 6:4
Jegor Gerasimov (Bjelorusija) - Alejandro Davidovich (Španjolska) 4:6, 6:4, 7:5
Roberto Bautista (Španjolska, 1) - Ugo Humbert (Francuska, 6) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!