Košarka

Jazz se vratio pobjedama uz solidnog Bogdanovića, Šamaniću opet minute

Matej Kačan • nedjelja, 28.02.2021.
Jazz se vratio pobjedama uz solidnog Bogdanovića, Šamaniću opet minute

Sinoć su na NBA parketima igrala dva hrvatska predstavnika, a posebno je lijepa vijest da je Luka Šamanić opet dobio minutažu za San Antonio Spurse. Utah Jazz brzo je zaboravio na poraz od Heata...

Brzo su košarkaši Utah Jazza zaboravili na poraz od Miami Heata i pobjedama su se vratili već na nastavku turneje po Floridi. Ovaj put je Jazz gostovao kod Orlando Magica i slavio je s vrlo sigurnih 124:109. Jazz je utakmicu prelomio serijom u trećoj dionici koju je dobio s 33:26 i povećao prednost.

Utah je tako na omjeru 27-7 i vrlo je sigurna na vrhu Zapada, a opet je s 31 poenom fantastičan bio Donovan Mitchell. Rudy Gobert je ubacio 12 poena uz 16 skokova dok je Bojan Bogdanović za 28 minuta imao 10 poena.

Šutirao je Bojan2/8 iz igre, od čega slabih 1/6 za tricu, ali je poene namaknuo s linije slobodnih bacanja (5/5). Uz to je uhvatio tri skoka i podijelio dvije asistencije. Kod Magica je Nikola Vučević opet dominirao s 34 poena i osam skokova, ali nije bilo dovoljno.

San Antonio Spursi su i dalje bez nekolicine igrača zbog Covida, ali se nakon smrti oca vratio DeMar DeRozan. Ispalo je kao savršena kombinacija jer je DeRozan poveo momčad do pobjede, a priliku je opet dobio Luka Šamanić.

U tijesnoj utakmici Spursi su svladali New Orleans Pelicanse sa 117:114, a DeRozan je imao 32 poena i 11 asistencija. 21 poen je dodao LaMarcus Aldridge. Šamanić je s klupe dobio nešto manje od 14 minuta, ali je ostao bez poena (0/4 šut) uz uhvaćenih pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!