Rukomet

Obrvan: 'Kiel ima jednu od najboljih obrana u Europi i najboljeg golmana svijeta'

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.03.2021.
Obrvan: 'Kiel ima jednu od najboljih obrana u Europi i najboljeg golmana svijeta'
Foto: Pixsell

Rukometaši Zagreba u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka gostuju kod Kiela gdje će pokušati doći barem do boda kojim bi spriječili završetak natjecanja na nuli...

Ivica Obrvan preuzeo je nedavno PPD Zagreb i pokušava podići momčad koja je poptuno izgubila samopouzdanje. U SEHA ligi je upisao pobjedu, ali još uvijek čeka na pobjedu ili barem bod u Ligi prvaka. Slijedi mu gostovanje kod Kiela.

"Zadnja utakmica u skupini Lige prbvaka i treća otkako sam s ekipom i to protiv prvaka Europe u gostima. Očekujem da pružimo otpor, da se borimo, da trajemo što duže i ne predajemo se te da uspješno završimo grupnu fazu Lige prvaka i okrenemo se budućnosti. Ne znam u kojem sastavu će oni igrati, ali ako su u relativno kompletnom sastavu, to je jedna od najjačih obrana trenutno u Europi te s najboljim golmanom na svijetu. Bit će teško, moramo zadržati koncentraciju i što manje griješiti da budemo na kraju zadovoljni prezentacijom. Probat ćemo se s ova dva treninga pripremiti da budemo na tom tragu i da podignemo razi nu igre u odnosu na utakmicu s Veszpremom."

Luka Mrakovčić svjestan je težine posla, alio se nada dobrom rezultatu.

"O Kielu ne treba previše trošiti riječi, svi znamo kakva je to momčad. Na nama je da damo sve od sebe, da se dobro pripremimo za utakmicu, a kao i u svakoj utakmici idemo po pobjedu. Probat ćemo odigrati najbolje pšto možemo, a u sportu je sve moguće."

Kiel jako cijeni i David Mandić.

"Svi znamo gdje idemo, Kiel je osvojio sve što je mogao. Mi moramo ući u utakmicu što je bolje moguće, odigrati najbolje što znamo i boriti se."

Snaga Kiela poznata je i mladom Luki Klarici.

"Idemo kod aktualnog prvaka Europe, borit ćemo se i dat ćemo sve od sebe, a nadam se da će se to isplatiti i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Tko zna, možda i izvučemo neki bod. Oni imaju najbolju obranu u Europu, u Duvnjaku, Sagosenu, Landinu najbolje igrače."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!