Košarka

Dobar nastup Šamanića, Thunder ipak slavio u San Antoniju

Branimir Korać • petak, 05.03.2021.
Dobar nastup Šamanića, Thunder ipak slavio u San Antoniju

San Antonio Spursi nisu uspjeli upisati pobjedu na svom parketu protiv Oklahoma City Thundera. Domaćin je bio bolji sa 107:102...

U susret protiv Oklahoma City Thundera San Antonio Spursi ušli su bez LaMarcusa Aldridgea, Rudyja Gayja, Derricka Whitea i Devina Vassella. Svejedno su bili u igri za pobjedu do samog kraja protiv također oslabljenog Thundera koji nije računao na Ala Horforda i Georgea Hilla između ostalih.

Susret je bio dosta izjednačen, a svaka momčad uzela si je jedno poluvrijeme. U prvom su bolji bili Spursi koji su posebno dobro izgledali u drugoj dionici kada su preuzeli kontrolu nad rezultatom i na poluvrijeme i odnijeli dvoznamenkastu prednost. Međutim u drugom dijelu gosti su okrenuli rezultat i odnijeli pobjedu.

Na polovici zadnje četvrtine Thunder je poveo ubačajem Kenricha Williamsa, Mike Muscala dodao je tricu, a Shai Gilgeous-Alexander zaključio je seriju 7:0. Do kraja susreta Spursi se više nisu vratili iz minusa.

Zadnji put uopće su imali napad za poravnanje ili preuzimanje vodstva tri i pol minute prije kraja, ali DeMar DeRozan nije pogodio i gosti su uspjeli iskontrolirati susret do kraja.

U pobjedničkom sastavu Gilgeous-Alexander ubacio je 33 poena uz osam asistencija, Mike Muscala 18 poena uz sedam skokova, a Darius Bazley 11 poena uz deset skokova.

Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 20 poena uz šest skokova, a Trey Lyles 15 poena uz deset skokova. Luka Šamanić proveo je na parketu 19 minuta i upisao devet poena (2/2 za dva, 1/5 za tri, 2/2 slobodna), sa sedam skokova bio je drugi skakač San Antonija, a s dvije osvojene lopte prvi "kradljivac".

NBA:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 102:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!