Tenis

12 teniskih turnira u Hrvatskoj od ožujka do lipnja

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 06.03.2021.
12 teniskih turnira u Hrvatskoj od ožujka do lipnja

Profesionalni tenis na velika se vrata vraća u Hrvatsku ove godine. U devet hrvatskih gradova od ožujka do lipnja održat će se 12 profesionalnih teniskih turnira ukupnog nagradnog fonda 313.320 dolara.

Tenis će se tako igrati na turnirima u Opatiji, Rovinju, Poreču, Zadru, Šibeniku, Tučepima, Splitu, Bolu i Zagrebu gdje će se okupiti više od 1500 tenisačica i tenisača iz cijelog svijeta.

"Hrvatski teniski savez kontinuirano ulaže napore u razvoj naših tenisačica i tenisača, a napredak je nemoguć bez sudjelovanja na profesionalnim turnirima. Veseli nas što ćemo ih ovog proljeća imati 12, nikada prije nije bilo toliko turnira u prvoj polovici godine. Ovi turniri izvrsni su za hrvatski tenis, pogotovo u okolnostima pandemije koronavirusa koja je onemogućila normalno održavanje natjecanja u cijelom svijetu. Hrvatski tenisači će tako moći brusiti formu i stjecati nužno iskustvo, sve u svojoj zemlji, na domaćem terenu. Cilj ovih turnira je i popularizacija tenisa u Hrvatskoj te vjerujemo kako ćemo privući nove generacije bijelom sportu", izjavio je direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

Prvi na rasporedu je ciklus teniskih ITF turnira Istarska rivijera koji se u Hrvatskoj održava od 1972. godine. Tenisače će ugostiti Poreč (7. do 14. ožujka), Rovinj (14. do 21. ožujka) i Opatija (21. do 28. ožujka), a svaki turnir ima nagradni fond od $15.000. Zadar će prvi puta ugostiti tenisače na novom ATP Challenger turniru koji se igra od 21. do 28. ožujka, a nagradni fond iznosi $52.080.

Dva ATP Challenger turnira igrat će se u Splitu, od 3. do 18. travnja, a svaki ima nagradni fond od $52.080. Dva turnira igrat će se i u Zagrebu, ITF turnir za žene u nagradnog fonda $60.000 (24. travnja do 2. svibnja) i ATP Challenger turnir za muškarce nagradnog fonda $52.080 (8. svibnja do 16. svibnja).

Šibenik će prvi put ugostiti ITF turnir za muškarce, od 17. do 25. travnja, a ITF turnir za žene igrat će se u Tučepima od 1. do 8. svibnja. Serija proljetnih turnira završit će kombiniranim ITF turnirom (za muškarce i žene) u Bolu na Braču od 8. do 16. svibnja. Svaki od ovih turnira ima nagradni fond $15.000, a našim mladim tenisačima ulazna su stepnica u svijet profesionalnog tenisa.

Turnir će imati i veliku promotivnu vrijednost za Hrvatsku budući da će natjecatelji, njihovi timovi te ostali sudionici turnira u Hrvatskoj ostvariti više od 15 tisuća noćenja. Obzirom na epidemiološku situaciju turniri će se moći pratiti u više od 200 sati live streama. Ovi će turniri biti još jedna sjajna promocija Hrvatske kao izvrsne teniske i turističke destinacije.

FOTO: Slavica Šarović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!