Tenis

Ćorić bez šanse protiv Fucsovicsa, ostao bez finala Rotterdama

Matej Kačan • subota, 06.03.2021.
Ćorić bez šanse protiv Fucsovicsa, ostao bez finala Rotterdama

Iako se ždrijeb "otvorio" Borni Ćoriću i do finala mu ne bi ponudio igrača bolje rangiranog na ATP ljestvici, najbolji hrvatski tenisač to nije iskoristio te je u polufinalu lako poražen od Mađara Martona Fucsovicsa...

Mađar Martin Fucsovics ipak je rasplinuo nade Borne Ćorića za plasman u finale ATP turnira u Rotterdamu. Borni se ždrijeb "otvorio" te je ponudio tenisače mahom s lošijim ATP brojem, ali je Borna pao na posljednjoj prepreci prije finala.

Fucsovics je odigrao jako dobro i nije Hrvatu ponudio mnogo šansi, dok je malobrojne greške ispravljao i svoje je prilike koristio. Tako je prošao i prvi set u kojem Mađar odmah u prvom gemu radi break, a onda Ćorić vraća za 3:3.

No, Fucsovics je odmah došao do 15:40 i nove šanse za oduzimanje servisa što koristi, a tu prednost zadržava i do kraja prvog seta za 6:4 iako je Hrvat u tom desetom gemu imao dvije break šanse za povratak u set. Previše je to bilo propuštenih prilika pa Mađar u drugom setu vrlo sigurno radi tri breaka i dolazi do 6:1 i finala.

U finalu će Mađar igrati protiv Rusa Andreja Rubljova koji je također napravio iznenađenje te je svladao drugog nositelja Stefanosa Tsitsipasa s 2-0 u setovima. Bilo je 6:3 i 7:6 za osmog igrača svijeta.

ATP Rotterdam, polufinale:
Andrej Rubljov (Rusija, 4) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 6:3, 7:6
Borna Ćorić (Hrvatska) - Marton Fucsovics (Mađarska) 4:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!