Tenis

Diego Schwartzman uvjerljivo do titule u Buenos Airesu, slavili i Rubljov i Tauson

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.03.2021.
Diego Schwartzman uvjerljivo do titule u Buenos Airesu, slavili i Rubljov i Tauson

U tri nedjeljna finala na ATP i WTA Touru većih iznenađenja nije bilo. Prvijenac je upisala Clara Tauson, a očekivano su slavili Rubljov i Schwartzman...

Mlada, 18-godišnja Dankinja Clara Tauson pobjednica je WTA turnira deset godina stariju Švicarku Viktoriju Golubić sa 6:4, 6:1.

Tauson, koja je do ovoga turnira bila 139. igračica svijeta, do svog je prvog naslova stigla u prvom WTA finalu u karijeri, dok je Golubić, do ovoga tjedna 129. igračica svijeta, nakon svog trećeg finala ostala na jednom trofeju.

WTA Lyon, finale:
Clara Tauson (Danska) - Viktorija Golubić (Švicarska) 6:4, 6:1

Rus Andrej Rubljov pobjednik je ATP turnira tenisača u Rotterdamu, on je u finalu svladao Mađara Martona Fucsovicsa sa 7:6(4), 6:4.

Za 23-godišnjeg Rubljova ovo je osmi osvojeni ATP naslov u karijeri i to u desetom finalu, a trijumfom u Rotterdamu produžio je niz osvajanja naslova na turnirima iz serije ATP 500 na kojima je nastupio na četiri.

Fucsovics je, pak, ostao na jednom osvojenom naslovu i to iz Ženeve prije tri godine.

ATP Rotterdam, finale:
Andrej Rubljov (Rusija, 4) - Marton Fucsovics (Mađarska) 7:6(4), 6:4

Prvi nositelj ATP turnira tenisača u Buenos Airesu, Argentinac Diego Schwartzman osvojio je naslov svladavši u finalu sunarodnjaka Francisca Cerundola sa 6:1, 6-:2.

Schwartzman u je ovo četvrti ATP naslov u karijeri u 11. finalu, dok 22-godišnji Cerundolo nije uspio ponoviti pothvat svog tri godine mlađeg brata Juana Manuela koji je prošloga tjedna osvojio naslov u Cordobi.

ATP Buenos Aires, finale:
Diego Schwartzman (Argentina, 1) - Francisco Cerundolo (Argentina) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!