Košarka

Cibona pojačala stručni stožer dosadašnjim trenerom U-17 momčadi

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 08.03.2021.
Cibona pojačala stručni stožer dosadašnjim trenerom U-17 momčadi

Osvježenje u Ciboninom stručnom stožeru. Novi član je Marijan Bagarić, dosadašnji trener ekipe do 17 godina...

Cibona u seniorskoj ekipi broji pet igrača poniklih iz svog omladinskog pogona. Uz već standardne prvotimce Prkačina, Brankovića i Gnjidića, za vikend je za prvi sastav protiv Vrijednosnica Osijek debitirao i 18-godišnji Lukša Buljević (6pts, 1sk, 1ukr), koji je po godištu baš kao i mladi kapetan Prkačin još uvijek junior.

Dolaskom trenera Jovanovića treninzima prve ekipe priključen je i 15-godišnji Luka Frančešević koji će nastaviti trenirati sa seniorima, ali će i dalje igrati za juniore i kadete. Pojačan je individualni rad sa svim mladim igračima pa je odlučeno kako će se iz omladinskog pogona i jedan trener promovirati u stručni stožer. Izbor je pao na Marijana Bagarića koji je dosad vodio selekciju U17, a kojeg se već moglo vidjeti na klupi u posljednjih nekoliko utakmica.

"Opseg posla koji treneri danas obavljaju je enorman. Uz tehničku i taktičku pripremu i skauting imamo toliko mladih talenata kojima se individualno treba posvetiti da je bila i potreba da dovedemo još nekog i logičan slijed događaja je da to bude netko iz našeg ‘bazena’, a ujedno i na praktičan način školujemo jednog našeg trenera. Pazimo na jako puno detalja, ne želimo ništa prepustiti slučaju i smatram da dečki zbilja rade sjajan posao", poručuje Marin Rozić.

"Iznimno mi je drago što sam odabran da doprinesem radu sa seniorima. Razlika je jako velika u odnosu na rad sa U17. Puno je više taktike, ritam je zbilja nevjerojatan, sad smo imali pet utakmica u osam dana. Previše je detalja na koje obraćamo pozornost. Od svih suradnika mogu puno naučiti. Od Vlade u svakom aspektu, smatram da jako dobro poznaje materiju, Bariša ima neprocjenjivo igračko iskustvo i Meštrović koji je ‘meštar’ za individualni rad s igračima. Nastojimo obuhvatiti i najmanje sitnice u pripremi i skautingu, kako timskom tako i individualnom, a uz to voditi računa o tehničkim stvarima na terenu što se tiče individualnih treninga. Dajem sve od sebe, trenutno radimo skoro 24 sata dnevno. Na putu do Beograda smo recimo cijeli put iskoristili za rad i odmah nakon utakmice smo uskočili u bus za Osijek i pripremali njih. Sad smo se vratili u Zagreb i odmah pripremamo Šibenku s tim da čim ta utakmica završi moramo imati spremnu i Budućnost. Ritam je stvarno lud, ali živim svoj san i mislim da jednako razmišljaju i sve moje kolege."

Do rotacije je došlo i u omladinskom pogonu od kojih utakmice zbog pandemije koronavirusa trenutno mogu igrati samo juniori. Trener Andrej Tesla je preuzeo selekciju U13, Ante Samac i dalje vodi U15, dok Ivan Juran vodi dvije selekcije U17 i U19.

AUTOR: KK Cibona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!