Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 09.03.2021, 21:00 h
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund 2:2 Sevilla
Sevilla

Haalandovi golovi odveli Borussiju u četvrtfinale Lige prvaka

Branimir Korać • utorak, 09.03.2021.
Haalandovi golovi odveli Borussiju u četvrtfinale Lige prvaka

Dortmundska Borussia prvi je četvrtfinalist Lige prvaka! Nakon što je u prvom susretu u Sevilli slavila s 3:2, kod kuće je uz dva gola Erlinga Haalanda remizirala 2:2 što je bilo dovoljno za četvrtfinale...

Borussia Dortmund ide dalje, Sevilla unatoč silnom trudu ipak nije uspjela. Gubila je 2:0, vratila se na 2:2, imala u zadnjoj minuti dodatnog vremena loptu u 16 metara, ali nitko nije imao hrabrosti opaliti po golu i Borussia se spasila.

Susret je obilježio Erling Haaland koji je postigao oba pogotka i ujedno postao najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka koji je došao do 20 golova. U svega 14 utakmica sa samo 20 godina i 231 danom i jedno je postao i najbolji norveški strijelac u povijesti Lige prvaka preskočivši Olea Gunnara Solskjaera.

Sevilla je dobro krenula u utakmicu, ali kako je susret odmicao, tako se i Borussia dizala. U završnici prvog dijela pokazala se puno konkretnijom od Seville i stigla je do vodstva. Sevilla svoje (polu)prilike nije iskoristila, a Borussia je uspjela doći do gola zahvaljujući asistenciji Reusa za Haalanda koji iz blizine ne promašuje.

U drugom dijelu odmah Borussia dolazi do pogotka. Haaland šalje loptu u mrežu nakon akcije s Hazardom, ali uključuje se VAR i sudac poništava gol da bi dosudio - kazneni udarac. Tu nije kraj, Hallandov udarac s 11 metara Bono brani, ali i to se ponavlja te Haaland dobiva novu priliku. Drugi put zabija, unosi se Bonu u lice i izaziva bijes igrača Seville.

Nakon ponešto naguravanja situacija se smirila, Sevilla je nastavila tražiti pogodak i našla ga je u 68. minuti. Emre Can skrivio je kazneni udarac na De Jongu, En-Nesyri uzima loptu i zabija za 2:1.

Pokušavala je Sevilla doći do poravnanja i uspjela je tek u 96. minuti. Rakitić je sjajno centrirao, En-Nesyri je najviši u skoku i glavom zakucava loptu u mrežu.

Ostalo je vrlo malo vremena, Sevilla je prebacila igru u 16 metara domaćina, ali nitko nije uspio zapucati i na kraju je domaća obrana ispucala loptu i spasila se od pogotka.

Borussia ide dalje, a Ivan Rakitić koji je igrao od 86. minute završava s europskim putem.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Borussia D.2:2Sevilla
Juventus3:2 *Porto
Liverpool2:0RB Leipzig
PSG1:1Barcelona
Manchester City2:0Borussia M.
Real Madrid3:1Atalanta
Bayern2:1Lazio
Chelsea2:0Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!