Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 10.03.2021, 21:00 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 1:1 Barcelona
Barcelona

Parižani se obranili i idu u četvrtfinale, Barcelona previše promašivala

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.03.2021.
Parižani se obranili i idu u četvrtfinale, Barcelona previše promašivala

PSG je odradio zacrtano i izborio je prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon što je slavio u Barceloni s 4:1, u Parizu je remizirao 1:1.

Barcelona nije uspjela doći do čuda u Parizu, ali sve je pokušala, bila je puno bolji protivnik, ali sjajni Keylor Navas i loša realizacija Barcelone, krivci su što je završilo kako je završilo.

A završilo je 1:1. Barcelona je u ovom susretu zaslužila pobjedu, ali puno previše toga je promašila i oprostila se od Europe.

Od početka susreta bilo je jasno kakav ćemo dvoboj gledati. Parižani su stali iza lopte, nisu se uopće brinuli za umjetnički dojam i bilo im je bitno ostati što duže u pozitivnom rezultatu te ne dopustiti Barceloni da smanji ukupni zaostatak.

U ranoj fazi ispromašivao se Ousmane Dembele, a vrlo blizu pogotku Barcelona je došla u 23. minuti kada je poduzetni Dest opalio iskosa i stresao gredu. Navas je tu imao sreće, ali i Kurzawa koji je trebao zatvarati tu stranu, ali s Destom je imao ogromnih problema.

I nakon pola sata igre ono što je ove sezone Barceloni odnijelo puno bodova. Nova pogreška obrane, konkretno Lengleta koji je nespretno nagazio s leđa Icardija i skrivio kazneni udarac. Loptu je uzeo Kylian Mbappe i zabio za vodstvo.

Ubrzo je novu veliku priliku promašio Dembele, a u 37. minuti trenutak genijalnosti Lionela Messija. Primio je loptu van kaznenog prostora i opalio s 20-ak metara loptu u gornji kut, neuhvatljivo za Navasa.

U samoj završnici prvog dijela Barcelona je trebala i povesti. Kurzawa je skrivio kazneni udarac nad Griezmannom, Messi je uzeo loptu, pucao snažno, nisko, ali nedovoljno prema vratnici i Navas je to pročitao i obranio.

I umjesto da Barcelona odnese na odmor prednost od barem jednog ili čak dva pogotka, na poluvremenu je bilo 1:1.

U drugom dijelu PSG se još više povukao, uglavnom je bio prilično neambiciozan u igri prema naprijed, a Barcelona je nizala promašaje. Dosta toga završavalo je i u bloku, dobar dio toga obranio je Navas, a Parižani su odradili ono što su htjeli i željeli - nisu dopustili Barceloni niti da se približe čudu.

PSG je nakon 4:1 pobjede u Barcelonu, na Parku prinčeva remizirao 1:1 i ide u četvrtfinale, a Barcelona se oproštaja od jednog trofeja.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Borussia D.2:2Sevilla
Juventus3:2 *Porto
Liverpool2:0RB Leipzig
PSG1:1Barcelona
Manchester City2:0Borussia M.
Real Madrid3:1Atalanta
Bayern2:1Lazio
Chelsea2:0Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!