Nogomet

Mamić: 'Po igračima koje ima, Tottenham bi trebao biti u samom vrhu svjetskog nogometa'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 10.03.2021.
Mamić: 'Po igračima koje ima, Tottenham bi trebao biti u samom vrhu svjetskog nogometa'

Dinamo u Londonu čeka na dvoboj protiv Tottenhama koji je na rasporedu u četvrtak od 21 sat. Pred Modrima je težak zadatak, ali nakon odličnih igara u Europskoj ligi ove sezone, optimizma im ne nedostaje...

Pred nogometašima zagrebačkog Dinama u četvrtak (21 sat) je najveći izazov u ovogodišnjem natjecanju u Europskoj ligi, dvoboj osmine finala na velebnom londonskom Tottenham Hotspur stadionu protiv istoimenog domaćina, u koji hrvatski prvak ulazi s nizom od osam uzastopnih pobjeda, a trener Zoran Mamić najavio je pohod i na devetu.

"Osam pobjeda u nizu je lijepo. Mi ne bi htjeli stati na tih osam, mi bi htjeli nastaviti to i dalje. Naravno da nije lako, da su protivnici kvalitetni, pogotovo ovaj sutrašnji, momčadi najveće svjetske klase. Po onome što ima, momčad bi trebala biti u samom vrhu Premier lige, odnosno svjetskog nogometa. Ima jednog od najboljih trenera na svijetu, tako da će se nešto pitati i njih, ali mi ćemo dati sve od sebe da to bude i deveta u nizu", izjavio je trener Dinama Zoran Mamić u srijedu na službenoj konferenciji za medije u Londonu na kojoj je odbacio tezu o minimalnom porazu kao zadovoljavajućim rezultatom pred zagrebački uzvrat.

"Nitko nije sretan s porazom pa tako ni mi, niti ja. Idemo u utakmicu da dobijemo."

Momčad pod vodstvom Josea Mourinha dočekuje Dinamo na sedmom mjestu ljestvice engleske Premier lige te će izlaz u Ligu prvaka za sljedeću sezonu tražiti i kroz Europsku ligu, što je u ovoj sezoni najvrijedniji trofej koju Spursi još mogu osvojiti. Stoga je teško očekivati da će podcijeniti Dinamo.

"Neću razmišljati o tome što oni misle. Najbitnije je da moramo vjerovati u sebe. Drugo, momčad mora biti ispred interesa svakog pojedinca i svaki pojedinac mora dati najbolje od sebe u službi momčadi, a onda ćemo sigurno odigrati dobru utakmicu", uvjeren je Mamić.

Sličnog je mišljenja i daroviti veznjak Luka Ivanušec.

"Ovo nam je nagrada, da igramo na ovakvom stadionu protiv ovakvog protivnika. Dat ćemo sve od sebe i probat ćemo napraviti pozitivan rezultat. Sav je pritisak na njima. Oni nešto moraju, mi ne moramo. Moramo biti momčad, to nas je i dovelo do ove faze natjecanja. Moramo pokazati to zajedništvo i onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu", rekao je Ivanušec te otkrio konture Dinamove taktike u sutrašnjem dvoboju.

"Tottenham voli držati loptu i sigurno će se nama otvoriti neka polukontra i kontra. To ćemo probati iskoristiti, a sigurno se nećemo povući. Probat ćemo pružiti otpor i igrati ofenzivan nogomet."

Ponešto je na temu taktike rekao i Zoran Mamić.

"Mi ćemo pokušati igrati onako kako smo igrali i ostale europske utakmice na ovom nivou, kompaktno u sredini terena, u zoni, s iskakanjem, brzim izlascima i tranzicijom. S obzirom i na način njihove igre vjerujem da će biti puno prostora i za nas. Moramo biti momčad u svim dijelovima igre."

Mamića nimalo ne opterećuje činjenica da je Dinamo u svojoj novijoj povijesti u 13 utakmica s engleskim klubovima ostvario samo jednu pobjedu uz deset poraza, među koje se ubraja i onaj 4:0 iz 2008. protiv Tottenhama u grupnoj fazi tadašnjeg Kupa UEFA. No, na jedinoj pobjedi, protiv Arsenala u Zagrebu, stoji upravo trenerski potpis Zorana Mamića.

"Statistike su da se ruše, tradicije su da se mijenjaju. Mi smo to ove sezone i pokazali, zašto ne bi to pokazali i sutra? Ne treba se time opterećivati. Svaka utakmica nosi svoje. Mi smo dobri, mi smo kvalitetni, nismo u Europi ove godine izgubili nijednu utakmicu, tako da imamo puno samopouzdanja i možemo vjerovati u sebe da ćemo i sutra napraviti dobar rezultat", zaključio je Dinamov strateg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!