Tenis

Veliki Federerov povratak i uglavnom uspješan dan za favorite

Branimir Korać • četvrtak, 11.03.2021.
Veliki Federerov povratak i uglavnom uspješan dan za favorite

Drugo kolo turnira u Dohi obilježio je povratak Rogera Federera te su svi ostali mečevi ostali u sjeni dvoboja Federera i Daniela Evansa...

Roger Federer vratio se nakon više od godinu dana pauze. 30. siječnja 2020. godine odradio je zadnji meč, poražen je u polufinalu Australian Opena od Novaka Đokovića i uslijedila je pauza tijekom koje je sanirao ozljede s kojima se borio.

Vratio se u Dohi pobjedom, protivnik mu je bio Daniel Evans, Britanac koji je 28. igrač svijeta, ali i ovakav Federer van ritma upisao je pobjedu nakon dva i pol sata borbe. Iskoristio je drugu meč loptu, prvu je propustio u trećem setu kod 5:4, ali drugu kod 6:5 je iskoristio i prošao u četvrtfinale.

Pogodio je 13 aseva, nije imao nijednu duplu servis pogrešku i iskoristio je jednu od četiri break lopte, baš kao i Evans.

Denis Šapovalov je u kanadskom dvoboju bio bolji od Vaseka Pospisila kojeg je svladao u dva seta. Pospisil nije imao nikakve šanse, Šapovalov mu nije prepustio nijednu break loptu tijekom meča i okončano je pobjedom četvrtog nositelja u dva seta.

Dominic Thiem trebao je vremena za zagrijavanje protiv Aslana Karaceva. Prvi set je izgubio u tie-breaku, ali nakon toga je potpuno preuzeo kontrolu i sve je bilo na njegovoj strani.

Veliku bitku vodili su Taylor Fritz i David Goffin, a Fritz je odnio pobjedu u tri seta. Amerikanac je slavio s 11:9 u tie-breaku trećeg seta, a prije toga spasio je tri meč lopte, dvije u 13. igri i jednu kod 6:5. Tako je uzvratio Goffinu za poraz u Cincinnatiju prije godinu i pol u meču koji je također otišao u tri seta.

Peti nositelj Roberto Bautista Agut nije imao posebnih problema protiv Aleksandera Bublika. Španjolac je potpuno kontrolirao meč i nije dopustio nikakvo iznenađenje.

ATP Doha, drugo kolo:
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Malek Jaziri (Tunis) 6:2, 6:2
Roger Federer (Švicarska, 2) - Daniel Evans (Velika Britanija) 7:6(8), 3:6, 7:5
Denis Šapovalov (Kanada, 4) - Vasek Pospisil (Kanada) 7:5, 6:4
Andrej Rubljov (Rusija, 3) - Richard Gasquet (Francuska) bez borbe
Dominic Thiem (Austrija, 1) - Aslan Karacev (Rusija) 6:7(5), 6:3, 6:2
Marton Fucsovics (Mađarska) - Lloyd Harris (Južna Afrika) 4:6, 7:6(5), 6:2
Taylor Fritz (SAD) - David Goffin (Belgija, 6) 6:1, 5:7, 7:6(9)
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 5) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!