Europska liga, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 11.03.2021, 21:00 h, White Hart Lane
Suci: Serdar Gözübüyük, Joost van Zuilen, Johan Balder (Nizozemska)
Tottenham
Tottenham
Harry Kane 25', 70'
2:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Tottenham kaznio dvije pogreške i nosi prednost na uzvrat

Jan Šneler • četvrtak, 11.03.2021.
Tottenham kaznio dvije pogreške i nosi prednost na uzvrat

Tottenham je slavio u prvom susretu protiv Dinama s 2:0 i nosi lijepu prednost na uzvrat u Maksimir. Dinamovi igrači su se trudili, ali su i više griješili što su Spursi kaznili...

Tottenham
Tottenham
Dinamo
1
Hugo Lloris
24
Serge Aurier
15
Eric Dier
(do 64')
6
Davinson Sanchez
33
Ben Davies
17
Moussa Sissoko
28
Tanguy Ndombele
(do 72')
20
Dele Alli
11
Erik Lamela
(do 64')
7
Heung-Min Son
(do 64')
10
Harry Kane
(do 84')
Pričuvni igrači
9
Gareth Bale
64'
27
Lucas Moura
64'
23
Steven Bergwijn
64'
5
Pierre-Emile Hojbjerg
72'
45
Carlos Vinicius
84'
Trener
Jose Mourinho
10
(do 64')
5
(do 90')
21
(do 78')
99
(do 64')
Pričuvni igrači
 
Trener
Zoran Mamić

Tottenham je bio veliki favorit prije današnjeg prvog ogleda osmine finala Europske lige, a to je i potvrdio u Londonu. Dinamo je igrao točno onoliko koliko mu je Tottenham dopuštao, ali mora se priznati da su se Spursi namučili da dođu do pobjede.

Dinamo je susret otvorio odlično. Vrlo čvrsto stajali su Modri, Tottenham je bio prilično neuvjerljiv i onom uvodnom pritisku i naletu, Dinamo je uspješno odolio. Uz to, hrvatski prvak imao je nekoliko izleta prema naprijed koji su bili solidni, ali bez potrebne preciznosti.

Izgledalo je kao da Tottenham mora nešto ozbiljnije promijeniti ako želi zaprijetiti Dinamu, a onda se dogodio pad koncentracije u 25. minuti. Gotovo bez ikakvog problema, Erik Lamela se prošetao kroz Dinamovu obranu, lijepo tukao, ali pogodio stativu. Na Dinamovu nesreću, lopta se odbila točno na nogu Harryja Kanea koji bez problema pogađa za 1:0.

Ništa više Tottenham nije pokazao u prvom dijelu i moglo bi se reći da Dinamo može žaliti jer je odigrao jako zrelih i dobrih 45 minuta, a svejedno je gubio. Izdvojimo još jedan solidni pokušaj Brune Petkovića s dvadesetak metara koji ipak lakoćom brani Hugo Lloris.

U nastavku susreta svi Dinamovi navijači bili su u strahu. Nakon svega par minuta igre, nakon duela Tanguyja Ndombelea i Lovre Majera, Dinamov nogometaš udario je po nozi veznjaka Tottenhama. Sudac je ostao nijem, a očigledno je tako potvrdio i VAR. Iz ponovljene snimke vidjelo se da se radilo o kontaktu i nizozemski sudac ne bi pogriješio da je dosudio najstrožu kaznu.

Svega desetak minuta kasnije najbolja prilika do tada za Dinamo. Luka Ivanušec oslobodio se na krilu, isprve poslao oštru loptu u šesnaesterac gdje je natrčali Petković ipak pucao pored gola. U 65. minuti u igru ulazi Gareth Bale i gotovo odmah kreira situaciju za pogodak.

Ubacuje sa strane na drugu stativu, efektno vanjskom nogom, a tamo Steven Bergwijn dobro puca, no još bolje reagira Dominik Livaković. Nažalost, Dinamo se ovdje izvukao, ali pet minuta kasnije Tottenham dolazi do povećanja prednosti.

Premda mu nije bilo lako u cijelom susretu, nevjerojatno je da je opet pogriješio Kevin Theophile-Catherine. Nakon jednog centaršuta, Dinamov stoper nije uspio najbolje ispucati loptu, Kane ju je primio, driblingom ga potpuno izbacio iz ravnoteže i lijepo poentirao za 2:0.

Do kraja više nije bilo nekih većih prilika, tek jedna polušansa Balea na samom kraju susreta koja je završila pored gola. Tottenham je djelovao prilično zadovoljan ishodom susreta, a Dinamo nema što pretjerano žaliti.

Modri nisu mogli u većini susreta parirati Tottenhamu koji je doista klasa više. Treba biti iskren i reći kako Spursi nisu igrali s pola snage te kako je Jose Mourinho izveo gotovo najbolje što ovoga trena ima u rosteru. Nažalost, dvije greške obrane, dva trenutka nepažnje na ovoj razini natjecanja dovoljne su da ih iskoristi momčad poput Tottenhama.

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Ajax3:0Young Boys
Dynamo Kijev0:2Villarreal
Manchester United1:1Milan
Slavia Prag1:1FC Rangers
Roma3:0Šahtar
Granada3:0Molde
Olympiakos1:3Arsenal
Tottenham2:0Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!