Košarka

Bogdanović dvoznamenkast u povratku Jazza, Šamaniću opet mrvice

Matej Kačan • subota, 13.03.2021.
Bogdanović dvoznamenkast u povratku Jazza, Šamaniću opet mrvice

Nakon All-Star pauze su se na terene vratili i Utah Jazzeri koji su protiv Houston Rocketsa imali lagan posao te su im nanijeli 15. poraz u nizu uz dobru partiju Bojana Bogdanovića. Male minute za Spurse protiv Magica je upisao Luka Šamanić...

Očito su se Utah Jazzeri dobro odmorili i pripremili za nastavak sezone nakon All-Star pauze iako su imali čak trojicu na utakmici najvećih zvijezda. Rudy Gobert, Donovan Mitchell i Mike Conley kojem je to napokon prvi nastup su igrali All-Star, a nakon zabave i razonode su se vratili pravim stvarima.

Prva momčad nakon povratka na putu su bili Houston Rocketsi koji su trenutno u najgorem nizu lige koji je Jazz pobjedom od 114:99 produljio na čak 15 poraza! Nije bilo nikakve dileme, već nakon prvog poluvremena je bilo 18 razlike i susret je bio jednosmjerna ulica.

Mitchell je s 28 poena i osam skokova predvodio Jazz, a 20 je dodao Conley. Bojan Bogdanović je za 32 minute iz igre šutirao slabijih 3/10 (2/6 trica), ali je sa 7/8 bio dobar s linije bacanja te je ubacio 15 poena uz pet skokova i tri dodavanja.

Jedna od rijetkih pozitivnih točaka za Houston ove sezone je razvoj mladog Kevina Portera Jr. koji je ubacio 27 poena uz osam skokova, dok je Kenyon Martin Jr. dodao 15 poena i 10 skokova.

Luka Šamanić je neposredno prije All-Star pauze dobio sjajnu priliku u Spursima koji su bili pogođeni izostancima zbog koronavirusa, ali se čini da će se za minute u kompletnom sastavu morati iznova izboriti iako je prvotnu priliku iskoristio vrlo dobro.

Spursi su svladali Magic s uvjerljivih 104:77 za sedmi poraz Magica koji ne proživljava ništa bolje dane od Rocketsa u nizu, a Šamanić je i u blowoutu zaradio tek šest minuta. Za to je vrijeme uzeo i promašio jednu tricu te je uhvatio dva skoka uz jednu asistenciju.

U ovako uvjerljivoj pobjedi su se minute ravnomjerno podijelile kod ostalih pa je deset igrača igralo preko 10 minuta, a najviše je ubacio Rudy Gay s 19 poena. Po 17 su dodali Derrick White i Dejounte Murray, dok je kod Magica Nikola Vučević ostao usamljen s 26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!