Košarka

Sixersi upisali potencijalno skupu pobjedu, slavili i prvaci

Matej Kačan • subota, 13.03.2021.
Sixersi upisali potencijalno skupu pobjedu, slavili i prvaci

Zanimljiva NBA noć je iza nas, a potencijalno najvažniji događaj za večeri s posljedicama za sezonu mogla bi biti ozljeda najboljeg igrača Sixersa i MVP kandidata Joela Embiida...

Vrlo uvjerljiva pobjeda Philadelphia 76ersa nad Washington Wizardsima mogla bi se ispostaviti vrlo skupim i "Pirovom pobjedom" jer je u slavlju od 26 razlike ozljedu koljena doživio Joel Embiid. Centar i najbolji igrač Sixersa ove je sezone u MVP formi te vuče prvu momčad Istoka i njegov bi izostanak bio vrlo težak udarac.

Embiid je baš prije All-Stara bio u kontaktu s pozitivnom osobom te je pauzirao tjedan dana, a na povratku je bio posebno motiviran i u trećoj četvrtini je pri ozljedi i izlasku iz igre već imao 23 poena. Embiid će u subotu odraditi sve preglede, ali prvi znakovi su ipak dobri jer je centar mogao stati na nogu i sve je izgledalo kao istegnuće.

Sixersi su svladali Wizardse sa 127:101, a Embiid je usprkos izlasku ostao najbolji strijelac Sixersa s 23 poena i sedam skokova. Po 18 su dodali Shake Milton i Furkan Korkmaz. Kod Wizardsa je 25 uz osam asistencija ostvario Russell Westbrook.

Bez svog dominantnog visokog igrača već neko vrijeme igraju LA Lakersi koji su bez Anthonyja Davisa ne toliko dominantna ekipa te su i dalje u lovu na Utah Jazz. Pomoć u tom lovu svakako će biti teško izborena pobjeda nad Indiana Pacersima u kojoj se pojavio jedan neočekivani junak.

Lakersi su u posljednjoj četvrtini napravili seriju od 13 poena viška i nadoknadili su osam razlike zaostatka, a predvodio ih je Kyle Kuzma s ključnim poenima koje je ugradio u partiju od 24 poena i 13 skokova čime je bio najbolji igrač Lakersa, dok je LeBron James dirigirao s 18 poena i 10 dodavanja. 29 je kod Indiane zabio Malcolm Brogdon, dok je b>Domantas Sabonis imao 20 poena i čak 14 skokova te osam dodavanja.

Denver Nuggetsi su teškom mukom sa 103:102 nadvisili Memphis Grizzliese uz 28 poena, 15 skokova i sedam dodavanja Nikole Jokića, dok su NO Pelicansi deklasirali Cleveland Cavalierse sa 116:82. Istaknuo se Brandon Ingram s 28 poena. Miami Heat nije imao težak posao protiv Bullsa sa 101:90, 28 poena uz osam dodavanja upisao je Jimmy Butler, dok je Zach LaVine imao 30 poena te po šest skokova i dodavanja kod Bullsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!