Zimski sportovi

Zubčić osmi nakon prve vožnje, Pinturault i Odermatt ispred njega

Matej Kačan • subota, 13.03.2021.
Zubčić osmi nakon prve vožnje, Pinturault i Odermatt ispred njega

Hrvatski skijaš Filip Zubčić nalazi se na osmom mjestu nakon prve vožnje veleslaloma u Kranjskoj Gori. Ispred Zubčića su u poretku i Pinturault i Odermatt koji su direktni konkurenti za Mali globus...

Borba za Mali kristalni globus u veleslalomu ulazi u samu završnicu. Pretposljednji veleslalom sezone vozi se u slovenskoj Kranjskoj Gori i vijesti za šanse Filipa Zubčića i nisu sjajne, iako ništa nije izgubljeno. Naime, Zubčić je nakon prve vožnje osmi, a ispred njega su oba konkurenta.

Francuz Alexis Pinturault je nakon prve vožnje drugoplasirani s 11 stotinki zaostatka za Loicom Meillardom, dok je Marco Odermatt peti sa 61 stotinkom zaostatka. Ako ovakav poredak bude i nakon druge vožnje, to bi značilo da Zubčić ispada iz kombinacija prije finala Svjetskog kupa jer bi utrku do kraja imao preko 100 bodova zaostatka za Francuzom.

No, zaostaci nisu veliki i Zubčić bi trebao imati bolje uvjete na stazi u drugoj vožnji pa postoji realna mogućnost da poboljša svoj plasman i nadoknadi bar dio od 93 stotinke zaostatka za Švicarcem na prvom mjestu. Iza Meillarda i Pinturaulta se smjestio Austrijanac Stefan Brennsteiner s 52 stotinke zaostatka za Meillardom.

Kranjska Gora, veleslalom (M), prva vožnja:
1. Loic Meillard (ŠVI) 1:05.59
2. Alexis Pinturault (FRA) +0.11
3. Stefan Brennsteiner (AUT) +0.52
4. Marco Odermatt (ŠVI) +0.61
5. Mathieu Faivre (FRA) +0.64
...
8. Filip Zubčić (HRV) +0.93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!