Nogomet

Gasperini: 'Opet bih donio iste odluke'

Matej Kačan • srijeda, 17.03.2021.
Gasperini: 'Opet bih donio iste odluke'

Iako je izgubio bez prevelike šanse i prijetnje Real Madridu, trener Atalante Gian Piero Gasperini stoji iza svojih odluka i naglašava da je Atalanta poklanjala golove...

Nakon što je njegova momčad u dvomeču protiv Reala ostala bez pogotka i šanse za prolazak, Gian Piero Gasperini je odgovarao na pitanja novinara na konferenciji za medije. Usprkos porazu i ispadanju, Gasperini bi opet donio iste odluke oko taktike i odabira igrača.

"Sigurno bih donio iste odluke. Nažalost, prvi gol iz penala i gol u prvoj utakmici su zakomplicirali šanse za prolazak koje su ionako bile male i teške. Kad tako poklanjate golove, postaje još teže. Šteta, ostaje osjećaj kao da smo imali mogućnost sve odraditi bolje i zaprijetiti Realu. Otišlo je u krivom smjeru i to je dijelom naša krivica, nakon toga je postalo preteško", kazao je Gasperini.

No, sezona za Atalantu ne završava i trener ovo vidi kao veliku školu za svoju momčad.

"Ova iskustva su uvijek sjajna za igrače, trenera i klub jer se natječemo s najboljima na međunarodnoj sceni. Moramo biti zadovoljni, eliminirali smo Ajax i prošli tešku grupu s Liverpoolom. Nadali smo se da ćemo igrati bolje u obje utakmice s Realom", kazao je, pa nastavio o ciljevima:

"Sad imamo Serie A do finala Kupa pa će se sva energija usmjeriti u to. Mislim da bi iz ove utakmice trebali izaći s pravom odlučnosti i energijom da damo sve od sebe i kvalificiramo se za Europu", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!