Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 17.03.2021, 21:00 h
Chelsea
Chelsea 2:0 Atlético Madrid
Atlético Madrid

Chelsea upisao drugu pobjedu i prolaz, Ziyech i Emerson kaznili bezopasni Atletico

Matej Kačan • srijeda, 17.03.2021.
Chelsea upisao drugu pobjedu i prolaz, Ziyech i Emerson kaznili bezopasni Atletico

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, Chelsea je na svom Stamford Bridgeu rutinski riješio Atletico Madrid te je s ukupnih 3:0 prošao u četvrtfinale...

Iako se najavljivao napadački orijentiran i aktivniji Atletico nego u Bukureštu, taj pokušaj inicijative nije donio ništa dobroga za momčad Diega Simeonea. Naprotiv, napadački stav Španjolaca je otvarao prostor za kontru Chelseaja i dvije takve su bile dovoljne za golove i rješavanje svih dvojbi.

Početni pritisak Atletica brzo se ispuhao, a da od toga gosti nisu dobili ništa i početna inicijativa nije urodila plodom. Obrambeni blok koji je postavio Thomas Tuchel funkcionirao je sjajno, a onda je išla brza tranzicija.

Baš tako je pao i pogodak u 34. minuti kad je Timo Werner gurnuo Hakima Ziyecha u šansu, a Marokanac zabija svoj prvi pogodak na domaćem terenu u dresu Chelseaja za 1:0 iz lake situacije jedan na jedan.

Šest minuta kasnije sličnu priliku ima Kai Havertz, ali je ovaj put od Nijemca bolji Jan Oblak. Na poluvrijeme se ide s 1:0, a ni u drugom dijelu slika nije ništa drukčija.

Atletico pokušava, ali nema ni poluprilike, dok s druge strane sijeva napadački trolist Chelseaja koji sije paniku u redovima gostiju. Prijeti tako Werner odmah početkom poluvremena, u 57. opet lijepu šansu ima Ziyech, a u 62. opet Werner, ali je Oblak večeras junak Atletica.

U 82. minuti posao za Chelsea postaje još lakši. Nervoza je zavladala u redovima gostiju pa su krenuli oštriji prekršaji, a najviše je pretjerao Stefan Savić koji je baš neoprezno ušao u protivnika i za to je zaradio direktan crveni karton.

I do kraja se igralo mačke i miša, a Chelsea je zapravo dosta rutinski riješio bespomoćni Atletico. Jedinu veliku priliku Atletico ima u 90. minuti kad se oslobodio Joao Felix te je pucao s nekih 13 metara, ali je Mendy spreman na to i odbija u korner.

U četvrtoj minuti nadoknade nova kontra, a ovaj put su ključni bili igrači koji su ušli. Pulisic je povukao kontru tri na jedan te je na lijevom krilu našao Emersona koji sjajno ljevicom gađa suprotni kut.

1:0 i 2:0 čak možda i ne oslikava dovoljno koliko je Chelsea izdominirao i rutinski riješio prvu momčad La Lige. Tuchelova je ekipa bila mnogo organiziranija i opasnija i potpuno zasluženo ide u četvrtfinale.

Mateo Kovačić je odigrao svih 90 minuta za Chelsea i odradio ih je u vrlo visokom ritmu za jako dobru ocjenu, a imao je i nekoliko dobrih proigravanja prema naprijed i možemo reći da je sjajno odigrao ono što se od njega tražilo.

Šime Vrsaljko i Ivo Grbić su ostali na klupi Atletica.

Liga prvaka, osmina finala, uzvrat:
Chelsea - Atletico Madrid 2:0

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Borussia D.2:2Sevilla
Juventus3:2 *Porto
Liverpool2:0RB Leipzig
PSG1:1Barcelona
Manchester City2:0Borussia M.
Real Madrid3:1Atalanta
Bayern2:1Lazio
Chelsea2:0Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!