Košarka

Dobra predstava Zupca, Clippersi glatko poraženi od Dallasa

Branimir Korać • četvrtak, 18.03.2021.
Dobra predstava Zupca, Clippersi glatko poraženi od Dallasa

Jedini Hrvat koji je noćas nastupio u NBA ligi je Ivica Zubac. Zubac je odradio dobru utakmicu u gostima kod Dallasa, ali su Clippersi ipak poraženi...

Los Angeles Clippersi upisali su poraz na gostovanju kod Dallas Mavericksa. Clippersi su izgubili 105:89, a domaćin je pobjedu potvrdio u zadnjoj dionici.

Bio je to treći međusobni dvoboj Clippersa i Mavericksa ove sezone, a Dallas je došao do druge pobjede. Prvi put ove sezone pregazili su Clipperse s ružnih 124:73 da bi prošli međusobni dvoboj okončan 109:99 pobjedom Los Angelesa.

U ovom trećem susretu briljirao je Luka Dončić za kojeg Clippersi nisu imali rješenje. Dončić je potpuno dominirao susretom i na kraju je s 42 poena predvodio Maverickse do pobjede.

Clippersi niti u ovom susretu nisu imali na raspolaganju Sergea Ibaku što je otvorilo Ivici Zupcu priliku za većom minutažom. Zubac je to iskoristio, odradio je 35 minuta i ubacio 14 poena (7/9 za dva) uz sedam skokova, tri osvojene lopte i dvije asistencije.

Neke velike neizvjesnosti nije bilo, Dallas je potpuno kontrolirao susret, a u drugom poluvremenu imao je odgovor na približavanja Clippersa. Paul George tako je približio Clipperse uoči zadnje dionice na minus šest, ali odmah je Dallas na početku četvrte četvrtine otišao na dvoznamenkastu prednost i LA na bliže od minus devet nije uspio doći.

Dončić je susret završio s 42 poena (6/11 trica), devet asistencija i šest skokova, Tim Hardaway dodao je 15 poena i šest skokova, a Kristaps Porzingis 11 poena i 13 skokova. Kod Clippersa Paul George ubacio je 28 poena (5/8 trica) uz sedam skokova i pet asistencija, a Kawhi Leonard dodao je 20 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

NBA:
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 105:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!