Nogomet

Slavia i United do prolaza gostujućim pobjedama

Matej Kačan • četvrtak, 18.03.2021.
Slavia i United do prolaza gostujućim pobjedama

Odigrana su još četiri susreta osmine finala Europske lige u kasnijim terminima, a gostujućim pobjedama su nakon remija kod kuće dalje prošli Manchester United i Slavia Prag. Prolaz su potvrdili Villarreal i Ajax...

Sezona Milana je nakon furioznog početka uplovila u sve nemirnije vode slabijih rezultata. Serie A klizi iz ruku, a sad je za Rossonere gotovo i putovanje u Europi. U dvoboju dva velikana je na San Siru bolji bio Manchester United iako je Milan donio prednost gola u gostima s Old Trafforda.

United je slavio s 1:0, a pobjednički pogodak djelo je Paula Pogbe u 49. minuti susreta nakon što je obrana Milana slabo čistila te je dozvolila Francuzu dobru priliku za udarac, a ovaj ne propušta. Ovaj put nije bilo kasnog gola Milana koji bi spasio stvar, Manchester je do kraja izdržao s vodstvom i ide dalje. Hrvata zbog ozljeda nije bilo u sastavu Milana.

Do iznenađenja i pobjede u gostima za prolaz je stigla Slavia Prag koja je u Škotsku donijela 1:1 s domaćeg terena, ali Rangersi nisu obranili gol u gostima. Slavia je brzo došla u prednost preko Olayinke u 14. minuti, a Rangersi nisu izjednačili pa se uvukla nervoza.

Rezultiralo je to s dva brza crvena kartona u 62. minuti za Roofea te u 73. za Baloguna pa se Rangersi u zadnjih 17 minuta brane s devetoricom, a treba im gol za produžetak. Nije se to desilo, već je Stanciu u 74. potvrdio slavlje češke ekipe. Borna Barišić je odigrao 90 minuta za Rangerse.

Svoje pobjede su nakon uvjerljivih prvih susreta potvrdili Ajax i Villarreal. Španjolci su nakon 2:0 u Ukrajini istim rezultatom slavili i na El Madrigalu golovima Gerarda Morena u 14. i 36. minuti. Ajax je u prvom susretu kod kuće svladao Young Boyse s 3:0, a u Švicarskoj nije bilo drame.

Briljirao je Dušan Tadić koji je imao asistenciju i pogodak. Prvo je u 21. minuti u priliku gurnuo Davida Neresa koji je pogodio, a srpski je ofenzivac u 50. minuti realizirao kazneni udarac za konačnih 2:0.

Europska liga, osmina finala:
Milan - Manchester United 0:1
Rangers - Slavia Prag 0:2
Villarreal - Dynamo Kijev 2:0
Young Boys - Ajax 0:2

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal0:1Olympiakos
Dinamo3:0 *Tottenham
Molde2:1Granada
Šahtar1:2Roma
Milan0:1Manchester United
FC Rangers0:2Slavia Prag
Villarreal2:0Dynamo Kijev
Young Boys0:2Ajax

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!