Košarka

Lakersi izgubili uz ozljedu Jamesa, Sixersi deklasirali Kingse

Matej Kačan • nedjelja, 21.03.2021.
Lakersi izgubili uz ozljedu Jamesa, Sixersi deklasirali Kingse

Sinoć su uz utakmice ekipa koje imaju Hrvate u momčadi odigrana još tri NBA susreta, a u ranijem terminu se igrao onaj između LA Lakersa i Atlanta Hawksa u kojem su Lakersi upisali poraz i ostali bez najveće zvijezde...

Crna subota za LA Lakerse i čini se kako slijedi jedan jako težak i mučan period za prvake. Nakon što su već duže vrijeme bez Anthonyja Davisa, branitelji naslova će na neodređeno biti bez LeBrona Jamesa te tako ostaju bez dva najbolja igrača u narednom razdoblju.

James je ozlijedio skočni zglob u ranom susretu subote protiv Atlanta Hawksa. Izgledalo je ružno u drugoj četvrtini, James je odmah otišao slikati zglob. Nalaz je srećom bio negativan na ikakva puknuća pa je dijagnoza samo nešto teže izvrnuće gležnja koje će ipak Jamesa van terena zadržati na zasad neodređeno vrijeme.

Lakersi su bez glavnog dvojca pružili Hawksima dobar otpor, ali im ipak nedostaje pravog oružja. To se vidi i na rezultatu koji je neobično siromašan za NBA, tek 99:94 za Hawkse i vidimo što će biti ideja Franka Vogela u ovom razdoblju: stisnuti obranu i pokušati nešto u napadu.

14. je ovo poraz za Lakerse koji po svemu sudeći ipak neće dostići Jazz ako se nešto dramatično ne promijeni, dok Hawksi nastavljaju sa svojom dobrom formom nakon promjene trenera. John Collins je bio uvjerljivo prvo ime Atlante s 27 poena i 16 skokova, dok je Danilo Gallinari dodao 18. Kod Lakersa je Trez Harrell ubacio 23 s klupe uz 11 skokova.

Kako je to igrati bez udarnog dvojca znaju iskusiti Philadelphia 76ersi koji su na nekoliko tjedana ostali bez Joela Embiida, a susret protiv Sacramenta je propustio i Ben Simmons. No, to se na rezultatu nije vidjelo jer su Sixersi razbili suparnika s čak 24 poena razlike.

Tobias Harris je bio sjajan s 29 poena, 11 skokova i osam dodavanja, 28 poena je dodao Shake Milton. Kod Kingsa je jedini vrijedan spreman bio Buddy Hield s 25 poena, od čega čak sedam trica.

Golden State Warriorsi su nedavno ostali bez Stephena Curryja na neko vrijeme, a takvi definitivno nisu imali dovoljno snage i oružja za jako dobro balansiranu momčadsku igru Memphis Grizzliesa. Memphis je u 111:103 pobjedi imao čak šest igrača između 13 i 19 poena, a najviše su zabili Dillon Brooks i . Litavski je centar uhvatio i 15 skokova, dok je kod Warriorsa s 26 najbolji bio Jordan Poole.

NBA:
LA Lakers - Atlanta Hawks 99:95
Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 129:105
Memphis Grizzlies - GS Warriors 111:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!