Košarka

Rocketsi prekinuli niz poraza i produžili Torontov, Bucksi do novog slavlja

Matej Kačan • utorak, 23.03.2021.
Rocketsi prekinuli niz poraza i produžili Torontov, Bucksi do novog slavlja

Moglo bi se reći da je minula NBA noć bila zadužena za prekide najdužih serija i postavljanje nekih novih. Tako nakon sinoć imamo prekinute najduže aktivne serije uzastopnih pobjeda, ali i poraza te postavljene nove...

U dvoboju dvije ekipe u najgorim aktualnim formama lige, Houston Rocketsi su bili uspješniji od Toronto Raptorsa te su napokon prekinuli svoj niz poraza koji se zaustavio na 20. Rocketsi su slavili s uvjerljivih 117:99 te su sad na nizu jedne pobjede, dok je serija Raptorsa produžena na devet poraza i sad je to najduži niz bez pobjede.

John Wall je opet dokazao da kad je zdrav, može biti prevaga koja će ovu ekipu podignuti i pokrenuti s dna. Sjajni bek je poveo Rocketse do pobjede triple-doubleom s 19 poena, 11 skokova i deset dodavanja, dok je kod Raptorsa Fred VanVleet ubacio 27.

Nakon poraza Hawksa, najduži aktualni niz pobjeda u ligi iznosi sedam i djelo je Milwaukee Bucksa. Jeleni su "rasturili" Indiana Pacerse, Giannis je odmarao zbog manjih problema s koljenom, a i bez njega su Bucksi ubacili 83 poena na poluvremenu i 140 ukupno te su došli nadomak Sixersima i Netsima na vrhu Istoka.

Prvo ime pobjede bio je Jrue Holiday s 28 poena i 14 asistencija, dok je 25 poena ubacio Khris Middleton. Kod Pacersa je 22 ubacio Domantas Sabonis, dok je Jeremy lamb imao poen manje.

Boston Celticsi nastavljaju s promjenjivom formom pa su tako upisali još jedan poraz te su pali ispod 50 posto uspješnosti. Bolji od Bostona bili su Memphis Grizzliesi u produžetku sa 132:126, a do pobjede ih je vodio mladi Ja Morant s 29 poena i devet dodavanja.

Mini napredak i bolje partije Timberwolvesa došle su kraju porazom od OKC Thundera koji je slavio sa 112:103 uz 31 poen Shaija Gilgeous-Alexandera, dok su Sacramento Kingsi u prvom dvoboju večeri svladali Cleveland Cavalierse. Završilo je 119:195, a Kingse je s 30 poena te po šest skokova i dodavanja vodio De'Aaron Fox.

NBA:
Cleveland - Sacramento 105:119
Minnesota - Oklahoma City 103:112
Houston - Toronto 117:99
Memphis - Boston 132:126 (produžetak)
Milwaukee - Indiana 140:113

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!