Ostali sportovi

[VIDEO] Predstavljeno 22. izdanje Pannonian Challengea u Osijeku!

Sportnet, Matej Kačan • utorak, 23.03.2021.
[VIDEO] Predstavljeno 22. izdanje Pannonian Challengea u Osijeku!

U Osijeku će se kao i obično održati novo izdanje Pannonian Challengea, a ovogodišnje, 22. izdanje najvećeg festivala ekstremnih sportova u ovom dijelu Europe je najavljeno i predstavljeno na konferenciji za medije...

Od 11. do 15. kolovoza u Osijeku će se održati 22. izdanje Pannonian Challengea, najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta. Ova godina je posebna jer svi priželjkujemo povratak na staro, a BMX te skate postaju Olimpijski sportovi te se vidi i jaka poveznica Pannoniana i OI u Tokiju, što je jedno veliko priznanje za hrvatsku zajednicu u ovom sportu i sam Pannonian.

"Pannonian ekipa je otišla u Japan pripremiti skate park za OI i to je malo svjestko čudo, to su isti dečki koji su ovdje prije 22 godine u Osijeku radili prvi skate park", objavljeno je.

Nakon teške Covid godine u kojoj je 21. izdanje Pannoniana bilo nešto siromašnije i bez svih sadržaja, ove godine se 22. izdanje vraća u svom punom obliku, sa svim sadržajima i publikom.

"Nakon ove teške godine smo skupili snage da opet krenemo u organizaciju. Bilo je izazovno, ali pripreme traju već dva-tri mjeseca. Imamo novosti, stvari se poboljšavaju i vidimo optimizam. Mislim da krećemo u dobrom, pravovm Pannonian smjeru. Želimo imati pravi Pannonian, zato smo ga pomakli usred ljeta i mislimo da dolazi onaj pravi Pannonian, uz glazbu, party, druženje. Trajat će pet dana i pet noći. Uz nove olimpijske sportove BMX i skate, planiramo i izložbe, koncerte, grafite, break-dance i sve ono što Pannonian jest. Neki od naših sudionika će se vjerojatno i natjecati na OI, a neki olimpijci će doći kod nas. Priželjkujemo i vjerujemo da ćemo imati publiku." Pannonian je prvi festival koji najavljuje i povratak publike i povratak "na staro", na ono izdanje prije pandemije. Uz same organizatore, Pannonian kao brend i manifestacija ima potporu Grada Osijeka i županije, generalnog sponzora A1 te Turističkih zajednica.

"Dajemo podršku Pannonianu i svemu onome što vi kao mlađe generacije kreirate i stvarate u Osijeku i u Osječko-baranjskoj županiji. Sport kao takav je vrlo bitan i to nije samo nogomet, košarka ili trčanja. Sport je i Pannonian i ekstremni sportovi koji kreću i na OI. Smatram da mi kao najveći grad i županija istoka Hrvatske moramo biti predvodnici svega onog novoga u svakom području. Sve ono što se okuplja oko sporta je nešto pozitivno i može proizvesti dobar efekt za društvo i zajednicu. Ono najmanje što mi kao lokalna samouprava možemo napraviti jest dati podršku ideji i trudu i volji vas koji ste to započeli. Definitvno vidim potencijal u Pannonianu u vidljivosti županije i grada Osijeka, jer nekoliko gradova ima takvu manifestajicu, a Osijek je jedan od njih.", kazao je osječki župan Ivan Anušić, a uz županiju, tu je i sam grad Osijek kao lokalna podrška vlasti.

"Pannonian je emocija koja živi 22 godine. Dugovječnost su novi klinci koji su rasli uz Pannonian, kad kod kuće imate klinca koji štedi kako bi si kupio BMX i želi jednog dana braniti boje Osijeka na osječkom skate parku. To je ono što Pannonian znači svima nama koji živimo u Osijeku i to je ona poruka suživota s Pannonianom, ekstremnim sportom, urbanom kulturom i glazbom koju mi živimo i šaljemo drugima. Nedvojbeno najveći regionalni festival ekstremnih sportova, urbane kulture i glazbe te jedan od najprepoznatljivijih brendova. Podrška grada je tu od prvog dana neupitna, mi svo vama zahvalni na pozitivnoj slici koju šaljemo iz Osijeka", poručila je dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!