Košarka

Netsi slavili bez Irvinga i Duranta, treći poraz Lakersa u nizu

Matej Kačan • srijeda, 24.03.2021.
Netsi slavili bez Irvinga i Duranta, treći poraz Lakersa u nizu

Mnoge NBA ekipe su sinoć igrale bez svojih najvećih zvijezda, a s tim se od LA Lakersa bolje nose Brooklyn Netsi koji nisu imali Irvinga i Duranta, ali je James Harden bio dovoljan za pobjedu nad Portlandom...

Iako su bez nastupili bez Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta koji je već duže vrijeme van stroja, Brooklyn Netsi su upisali drugu pobjedu u nizu i drže se u vrhu Istoka. Netsi su ovaj put svladali Portland Trail Blazerse, a najviše je povukla "treća zvijezda".

James Harden bez dvojice kolega iz velike trojke mora podsjećati na onog Hardena iz Rocketsa koji preuzima sve u svoje ruke, pa je u tijesno izborenoj 116:112 pobjedi nad Portlandom imao 25 poena uz čak 17 asistencija i sedam skokova. Blazersi su zaigrali timsku košarku sa sedam dvoznamenkastih od osam igrača koji su igrali, a 22 je ubacio Damian Lillard.

Bez svoje dvije zvijezde će Los Angeles Lakersi definitivno imati još večeri kao minule protiv New Orleans Pelicansa koji su ih vrlo lako deklasirali. Prvaci bez Jamesa i Davisa nisu ista ekipa pa bilježe tri poraza u nizu, dok su kod Pelicansa uvijek posebno motivirani mladi, bivši igrači Lakersa.

New Orleans je tako slavio sa 128:111 te je Brandon Ingram svojoj bivšoj ekipi ubacio 36 poena, a najveću pomoć je imao u Zionu Williamsonu s 25 poena i devet skokova. Kod Lakersa je 18 ubacio Montrezl Harrell, po 16 su dodali Kuzma i Morris.

Golden State Warriorsi će zbog ozljede leđa još tjedan dana biti bez Stephena Curryja, a takvi su bili lak zalogaj za Philadelphia 76erse koji i sami igraju bez Joela Embiida. No, za prvu momčad Istoka su tu Tobias Harris s 25 poena i 13 skokova te Ben Simmons s 22 poena uz sjajnu obranu pa su Warriorsi ostavljeni ispod sto poena u 108:98 pobjedi.

New York Knicksi rade novi korak prema doigravanju te su lako svladali Washington Wizardse sa 131:113 uz 37 poena sjajnog Juliusa Randlea, dok je novi sloj na užasnu sezonu Magica dodao Nikola Jokić triple-doubleom od 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija u pobjedi Denvera nad Orlandom od 110:99.

NBA:
Orlando - Denver 99:110
New York - Washington 131:113
New Orleans - LA Lakers 128:111
Golden State - Philadelphia 98:108
Portland - Brooklyn 112:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!