Nogomet

Nova upozorenja: Cipar odigrao 'nulu' sa Slovacima, Rusi teže od očekivanog protiv Malte

Matej Kačan • srijeda, 24.03.2021.
Nova upozorenja: Cipar odigrao 'nulu' sa Slovacima, Rusi teže od očekivanog protiv Malte

Kao da sama igra Hrvatske protiv Slovenije nije dovoljno upozorenje za Vatrene, u ostalim susretima iste skupine su Cipar i Malta protiv jačih suparnika pokazali koliko su ozbiljne i čvrste ekipe...

Ako je Hrvatska računala da će početak sa Slovencima biti najteža od prve tri utakmice, onda su igre Cipra i Malte na otvaranju kvalifikacija za SP 2022. pokazale da će se i te, manje renomirane otočke nacije i reprezentacije trebati shvatiti maksimalno ozbiljno.

Pogotovo to ide za Cipar koji je u Nikoziji dočekao Slovačku, starog hrvatskog znanca iz prošlih kvalifikacija te je odigrao 0:0 i s prvim bodom zauzima diobu trećeg i četvrtog mjesta. Prema statistici je to bila izjednačena utakmica bez prevelikih šansi osim jedne Alberta Rusnaka za Slovačku u 14. minuti.

Ciprani su zatvorili sve prilaze svom golu i Slovačka je imala nešto više posjeda, dok je Cipar imao pokoji udarac više pa je ekipa grčkog stručnjaka Kostenogloua očito pokazala izrazitu taktičku disciplinu.

Još manje se očekivalo od Malte koja je već godinama "kanta za napucavanje" u europskim kvalifikacijama i služi za popravljanje gol razlike, ali ovaj put to nije bilo tako. Četvrtfinalist SP 2018., reprezentacija Rusije je u Ta'Qaliju slavila, ali je to učinila dosta teže od očekivanog.

Rusi su odigrali mnogo bolje prvo poluvrijeme te su brzo došli do dva gola prednosti. U 23. minuti je Daniil Fomin poslužio Artema Dzyubu koji zadržava mirnoću za sigurnu završnicu, dok je 12 minuta kasnije Dzyuba asistent za Marija Fernandesa koji gađa za 2:0.

S tim se rezultatom ide na poluvrijeme, a u drugom je Malta bolji suparnik. Otvorio je Joseph Mbong sjajnim slalomom i fantastičnim udarcem s ruba kazenong protsotra za 2:1, a nakon toga domaćin preuzima inicijaticu i traži pogodak za bod i senzaciju.

No, nije bilo izrazitih prilika za Maltu, a Rusi su sve riješili u samoj završnici, u 90. minuti kad je Aleksej Mirančuk poslužio Aleksandera Soboleva koji pogađa za 3:1 i prva tri boda za Ruse koji tako za početak sa Slovencima preuzimaju vrh ljestvice.

Kvalifikacije za SP 2022., skupina H:
Cipar - Slovačka 0:0
Malta - Rusija 1:3

SP 2022., kvalifikacije, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cipar0:0Slovačka
Malta1:3Rusija
Slovenija1:0Hrvatska
1Hrvatska 1021:4+1723
2Rusija 1019:6+1322
3Slovačka 1017:10+714
4Slovenija 1013:12+114
5Cipar 104:21-175
6Malta 109:30-215

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!