Nogomet

Oblak: 'Stajali smo dobro i Hrvatska nije puno prijetila'

Jan Šneler • srijeda, 24.03.2021.
Oblak: 'Stajali smo dobro i Hrvatska nije puno prijetila'
Foto: Pixsell

Dok je u hrvatskim redovima vidljivo razočarenje na licima, u slovenskim redovima očekivano veselje, ali i podsjetnik kako je riječ tek o jednoj utakmici...

Slovenija je napravila veliki pothvat. Nakon devet utakmica bez pobjede protiv Hrvatske, konačno je upisala pobjedu i to vrlo vrijednu, u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Kao što se moglo i očekivati, veselja je bilo u slovenskim redovima jer rijetko tko je očekivao da bi Slovenija mogla opasnije zaprijetiti Hrvatskoj. Ipak, izbornik Matjaž Kek mirno i staloženo komentirao je susret.

"Velika pobjeda, ali u sportu je teško reći koja je najveća. Zasluženo smo pobijedili, kada smo zabili bilo je puno lakše. Treba se veseliti, ali za tri dana je nova utakmica i ovo je tek početak kvalifikacija", rekao je Kek nakon susreta.

Riječi izbornika Slovenije potvrdio je i slovenski kapetan i jedan od najvećih vratara današnjice Jan Oblak. Golman Atletico Madrida svjestan je važnosti osvojenih bodova, ali jednako tako i činjenice da sve to Slovenija mora potvrditi u narednim utakmicama.

"Teška utakmica, Hrvatska je među pet ekipa u Europi. Mi smo ušli s nekim strahom, ali poslije smo se digli i igrali borbeno do kraja. Nismo imali puno prilika, ali mi smo stajali vrlo dobro i niti Hrvatska nije puno prijetila", rekao je Oblak.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!