Košarka

Double-double i izjednačen učinak karijere Ivice Zupca u pobjedi Clippersa

Branimir Korać • petak, 26.03.2021.
Double-double i izjednačen učinak karijere Ivice Zupca u pobjedi Clippersa

Los Angeles Clippersi stigli su do četvrte uzastopne pobjede dok su San Antonio Spursi upisali i četvrti uzastopni poraz. Iako oslabljeni, Clippersi su slavili s 98:85...

Iako oslabljeni neigranjem Kawhija Leonarda, Marcusa Morrisa, Patricka Beverleyja i Sergea Ibake, Clippersi su upisali novu pobjedu protiv Spursa, ovaj put 98:85. Dobar nastup Clippersa koji su u drugom poluvremenu potpuno neutralizirali napad Spursa i ostavili ih na 30 poena u 24 minute.

Ivica Zubac ponovno je bio u startnoj petorci i dobro je odradio svoj dio posla zatvorivši reket Clippersa. 29 minuta proveo je na parketu, ubacio je deset poena uz netipično lošu realizaciju 3/11, no dosta tih pokušaja bilo je iz odbojke koji se nisu odbili u koš. Upisao je 13 skokova, od čega sedam u napadu, a s pet blokada izjednačio je svoj najbolji učinak u karijeri.

Tyronne Lue je dobro rotirao osmoricu na koju je računao u ovom susretu pa je tako najmanju minutažu imao Amir Coffey s još uvijek lijepih 24 minute.

S druge strane Gregg Popovich uveo je Luku Šamanića već u završnici prve četvrtine. Utakmicu ranije Šamanić je odradio jako dobro i ovdje je rano dobio priliku, igrao je tri minute i nestao na klupi. Za to vrijeme u napadu gotovo nijednom nije imao kontakt s loptom, a u obrani je dva puta ostao na puno bržem Reggieju Jacksonu te ga je jednom faulirao na šutu za tri poena. Iako Spursi s njim nisu bili u nikakvom minusu, Šamanić je ostao zabetoniran na klupi.

San Antonio je još u prvom poluvremenu izgledao dobro, imao je na odmoru i vodstvo 55:49, ali u nastavku, pogotovo u napadu, nije imao nikakvih rješenja. Clippersi su okrenuli rezultat i priveli meč kraju onako kako su oni željeli.

Najučinkovitiji kod Clippersa bili su uz Zupca Jackson s 28 poena (5/10 za tricu), Paul George s 24 poena i 13 skokova te Terance Mann s deset poena i 12 skokova.

Kod Spursa DeMar DeRozan upisao je 23 poena, a Dejounte Murray 18 poena, šest skokova i sedam asistencija. Šamanić je u te tri minute upisao samo tu jednu osobnu pogrešku.

NBA:
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 85:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!