Košarka

Lillard ponovno za pobjedu Blazersa, Howard isključen na povratku u LA

Branimir Korać • petak, 26.03.2021.
Lillard ponovno za pobjedu Blazersa, Howard isključen na povratku u LA

Uz dvoboj Spursa i Clippersa odigrana su još četiri susreta u NBA ligi. Izuzev onog dvoboja u Sacramentu između Kingsa i Warriorsa, uzbuđenja nije nedostajalo...

Sacramento Kingsi upisali su pobjedu protiv Golden State Warriorsa s visokih 141:119. Warriorsi bez Stephena Curryja i Draymonda Greena nisu niti imali pravu šansu. Kada netko hvata osobni rekord ili neke granice, onda je uglavnom jasno kako je pobjednik odavno riješen, a tako je bilo i u ovom dvoboju.

De'Aaron Fox ubacio je 44 poena što mu je rekord karijere, ali suigrači su se nadali da će ići na razinu više. "Govorili su mi da idem po 50, ali samo sam htio da dovršimo posao, bit će prilike za probijanje granica", govorio je Fox.

Warriorsi su samo u prvoj dionici držali korak s Kingsima koji su u svakoj četvrtini prebacili 30 poena te su na kraju slavili s vrlo uvjerljivih 22 razlike.

Uz Foxa koji je iz igre šutirao 16/22 te upisao i sedam asistencija, kod Kingsa su se istaknuli i Richaun Holmes s 25 poena i 11 skokova te Tyrese Haliburton s 21 poenom i tricom 6/7. Kod Warriorsa Andrew Wiggins upisao je 26 poena i deset skokova, a po 19 poena dodali su Kelly Oubre i Nico Mannion (5/8 trica).

Lakersi su upisali četvrti uzastopni poraz, ovaj put protiv Philadelphije na svom parketu sa 109:101. Danny Green i Dwight Howard bili su posebno motivirani protiv svoje bivše momčad, u tome je Howard izgorio i zaradio isključenje na kraju prve četvrtine.

Otkako je ušao u igru na polovici prve dionice, vodio je žestoku bitku s Montrezlom Harrellom, bilo je tu dosta naguravanja, trash-talka i obojica su u jednom trenutku zaradili tehničke. Na odlasku prema klupama na kraju prve dionice, Howard je pokušao isprovocirati Harrella "slučajno" se sudarivši s njim, Harrell ga je odgurnuo, a suci Howardu pokazali drugu tehničku.

Philadelphia je tako ostala bez jedinog centra s kojim je ušla u susret, a Doc Rivers kratko je prokomentirao dvojicu sukobljeni: "Klauni. Vrlo sebičan potez, imaš jednu tehničku i ne smiješ dobiti još jednu. Moramo biti discipliniraniji. Jasno mi je da su emocije bile jake, ali imamo jednog centra van momčad i onda on zaradi isključenje. On je veteran, mora biti pametniji."

Sixerse su do pobjede predvodili Green s 28 poena (8/12 trica) i pet skokova te Seth Curry s 19 poena. Kod Lakersa Kyle Kuzma ubacio je 25 poena uz devet skokova, a po 20 poena dodali su Dennis Schröder (11 asistencija) i Harrell (osam skokova). Harrell je svih 20 poena ubacio nakon isključenja Howarda.

Miami je do same završnice držao Blazerse u šahu, ali Damian Lillard je ponovno bio čovjek odluke. Imao je boljih večeri, ovdje mu je show ukrao posebno u prvom poluvremenu CJ McCollum koji je imao nestvaran ulazak u utakmicu s ubačenih 29 poena u prvom poluvremenu.

U nastavku je malo stao, obrana Lakersa nije imala rješenje za raspoložene domaćine, a posebno veza Adebayo - Herro. U završnici su Blazersi ipak izvukli pobjedu, sekundu prije kraja Trevor Ariza napravio je prekršaj na Lillardu na šutu za tri poena i prva zvijezda Blazersa mirno je spremila sva tri bacanja pa zatim presjekla dodavanje kod izvođenja lopte i Portland je slavio.

McCollum je na kraju stao na 35 poena (6/14 trica) i osam asistencija, Lillard je dodao 22 poena i devet asistencija, Carmelo Anthony 20 poena i šest skokova, a Enes Kanter 18 poena i 16 skokova.

Kod Heata po 29 poena ubacili su Adebayo (devet skokova, sedam asistencija, pet blokada) i Herro (osam asistencija, 5/9 trica) dok je Kendrick Nunn ubacio 22 poena uz po pet skokova i asistencija.

NBA:
Sacramento Kings - Golden State Warriors 141:119
Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 101:109
New York Knicks - Washington Wizards 106:102
Miami Heat - Portland Trail Blazers 122:125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!