Košarka

Dobar nastup Bogdanovića u 18. uzastopnoj domaćoj pobjedi Jazza

Branimir Korać • subota, 27.03.2021.
Dobar nastup Bogdanovića u 18. uzastopnoj domaćoj pobjedi Jazza

Bojan Bogdanović i Dario Šarić upisali su noćas pobjede sa svojim momčadima, a Bogdanović je spojio dvije vrlo dobre utakmice. Noćas je pomogao Jazzerima na putu do pobjede protiv Memphisa...

Utah Jazz nastavio je pobjednički niz i stigao do četvrtog uzastopnog slavlja. U Salt Lake Cityju svladao je Memphis Grizzlies sa 117:114 u susretu u kojem se Memphis u drugom poluvremenu vratio iz visokog zaostatka i zaprijetio, ali Jazzeri su ipak bili bolji.

Ovo je za Utah čak 18. uzastopna domaća pobjeda, zadnji poraz u Salt Lake Cityju upisan je još 1. siječnja kada su Phoenix Sunsi predvođeni Devinom Bookerom odnijeli pobjedu 106:95. Ovih tri razlike za Jazz protiv Memphisa je nešto najbliže što je netko došao Bogdanovićevoj momčadi na njenom parketu.

Memphis je zaprijetio tek u samoj završnici. 34 sekunde prije kraja Dillon Brooks je ubacio tricu za 117:114, nakon toga Donovan Mitchell ne realizira napad na drugoj strani i Memphisu ostaje 13 sekundi. Brooks je tricom pokušao izboriti produžetak, ali nije bio precizan i Utah odnosi pobjedu.

Mitchell je ubacio 35 poena (5/7 trica) uz šest asistencija i pet skokova, Rudy Gobert upisao je 25 poena i devet skokova, a Bojan Bogdanović za 34 minute dodao je 17 poena (7/12 za dva, 1/3 za tri) uz četiri skoka.

Kod Memphisa Ja Morant ubilježio je 32 poena uz 11 asistencija, Dillon Brooks 22 poena, a Jonas Valančiunas 14 poena uz 18 skokova.

Phoenix Sunsi vratili su se pobjedama slaveći u gostima kod Toronto Raptorsa. Sunsi su u Tampi slavili u tijesnom dvoboju sa 104:100, a potez meča bio je skok u napadu Mikala Bridgesa koji je sedam sekundi prije kraja uzeo Raptorsima nadu da mogu do potpunog povratka.

Sunsi su tijekom zadnje dionice imali dvoznamenkastu prednost, ali su olako dopustili Raptorsima da se vrate u utakmicu. 12 sekundi prije kraja Booker nije bio precizan, ali Bridges je uhvatio skok u napadu nakon čega je Booker fauliran i poslan na liniju slobodnih bacanja. Tamo ubacuje oba i postavlja konačnih 104:100.

Kod Sunsa po 19 poena upisali su Deandre Ayton (devet skokova) i Chris Paul (osam asistencija i šest skokova) dok je Dario Šarić za 19 minuta ubacio osam poena (3/6 za dva, 0/3 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Kod Raptorsa Pascal Siakam ubacio je 26 poena uz 11 skokova i šest asistencija, a Fred VanVleet dodao je 22 poena (6/15 trica).

NBA:
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 117:114
Toronto Raptors - Phoenix Suns 100:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!