Nogomet

Rusija bolja od Slovenije, Crnogorci ostali stopostotni

Matej Kačan • subota, 27.03.2021.
Rusija bolja od Slovenije, Crnogorci ostali stopostotni

U prvom terminu subotnjeg dijela kvalifikacija za SP 2022. su igrala dva hrvatska susjeda, a posebno je nama zanimljiv bio susret Rusije i Slovenije u hrvatskoj grupi H...

U hrvatskoj skupini H kvalifikacija za SP 2022. će nakon drugog kola svakako prvoplasirana ekipa biti Rusija. U dvoboju dvije ekipe koje su slavile u prvom kolu, Rusi su u Sočiju svladali Sloveniju te su u dva susreta uzeli maksimalnih šest bodova.

Junak susreta definitivno je bio Artem Dzyuba koji je zabio dva brza gola u prvom dijelu te je slomio otpor Kekove dobro organizirane momčadi. Da se Rusima ne dogodi situacija kao i Hrvatskoj, da mora hvatati zaostatak protiv povučenog protivnika, pobrinuo se Dzyuba koji je u 26. minuti na asistenciju Dalera Kuzjaeva pogodio za 1:0.

Oplemenilo je to veliku dominaciju Rusije u prvih pola sata jer je domaćin bio mnogo bolji, a do tog gola je Slovence spašavao samo Jan Oblak. No, čak i hobotnica madridskog Atletica je bila nemoćna još jednom, u 35. minuti kad je Golovin sjajnim udarcem zatresao gredu, a Dzyuba je na odbijancu lakoćom pogodio iz blizine.

Nadu Slovencima budi Josip Iličić praktički u sljedećem napadu za 2:1, ali pogodaka do kraja nema i Rusi su na šest bodova, dok Slovenci ostaju na tri.

Na maksimalnom broju bodova je i Crna Gora koja je nakon preokreta u Latviji na domaćem terenu u Podgorici lako svladala Gibraltar. Fatos Beqiraj je crnu Goru doveo u vodstvo u 25. minuti, a izjednačio je gost preko Stychea s 11 metara u 30. No, do poluvremena Marko Simić vraća vodstvo Crnogorcima.

Drugo poluvrijeme ipak odnosi odvajanje Crne Gore, za domaćina su pogodili Tomašević u 53. i Stevan Jovetić u 80. minuti. Crna Gora je na vrhu grupe G sa šest bodova, dok slijede Turska i Norveška s po tri, ali igraju međusobno u 18 sati.

Kvalifikacije za SP 2022.:
Crna Gora - Gibraltar 4:1
Rusija - Slovenija 2:1

SP 2022., kvalifikacije, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Crna Gora4:1Gibraltar
Nizozemska2:0Latvija
Norveška0:3Turska
1Turska 27:2+56
2Crna Gora 26:2+46
3Nizozemska 24:403
4Norveška 23:303
5Latvija 21:4-30
6Gibraltar 21:7-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!