Nogomet

Dan iznenađenja: Luksemburg svladao Irsku, Srbija i Malta izvukli remije

Matej Kačan • subota, 27.03.2021.
Dan iznenađenja: Luksemburg svladao Irsku, Srbija i Malta izvukli remije

Posljednji termin drugog kola europskih kvalifikacija u subotu je donio mnogo iznenađenja u sva četiri susreta. Nijedan favorit nije slavio, već su tri susreta završila remijem te jedan pobjedom Luksemburga nad Irskom...

U trećem dvoboju dana u hrvatskoj skupini E, Slovačka je doživjela još jedno veliko neugodno iznenađenje, dok je Hrvatskoj poslano još jedno veliko upozorenje. Naime, u Trnavi je Malta izborila prvi bod u kvalifikacijama nakon što je jako dobro odolijevala i Rusiji.

Dapače, Malta može i žaliti za mnogočim jer je nakon prvih 20 minuta imala 2:0. Luke Gabin u 16. minuti te Alexander Satariano u 20. minuti šokirali su domaćina te su gostima dali veliku prednost, ali Malta nije izdržala za tri boda.

Slovačka je početkom drugog dijela ekspresno izjednačila, i to dva puta glavom. U 49. je Milan Škriniar glavom prebacio slobodnjak Davidu Strelecu koji iz blizine gađa, dok je četiri minute kasnije sam Škriniar pogodio za 2:2 i drugi bod Slovaka.

Definitivno još veće iznenađenje dogodilo se u Dublinu gdje je Luksemburg šokirao Irsku pogotkom Gersona Rodriguesa koji je fantastično pogodio te je zakucao Irsku na dno skupine A s nula bodova. Na vrhu skupine su zajedno Srbija i Portugal.

Ove dvije ekipe su krenule pobjedama te su se susrele u Beogradu gdje su odigrale 2:2 velikim povratkom Srba. Diogo Jota je dominirao u prvom dijelu s dva pogotka, ali se u drugom Srbija budi i igra fantastično te se sjajnim dionicama Nemanje Radonjića vraća do remija.

Radonjić je prvo asistirao za Aleksandra Mitrovića u 46. minuti, a onda i za Filipa Kostića te Srbija može i do preokreta jer igra bolje. No, nije se dogodilo, a do kraja je poništen gol Portugalu te je Nikola Milenković dobio crveni karton, ali je Srbija izdržala do boda.

Dvojac je izjednačen i na vrhu skupine E gdje su Češka i Belgija odigrale 1:1 u Pragu. Lukas Provod je početkom drugog poluvremena doveo Češku u vodstvo, ali je izjednačio Romelu Lukaku u 60. minuti.

Kvalifikacije za SP 2022.:
Češka - Belgija 1:1
Irska - Luksemburg 0:1
Srbija - Portugal 2:2
Slovačka - Malta 2:2

SP 2022., kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Irska0:1Luksemburg
Srbija2:2Portugal
1Srbija 25:4+14
2Portugal 23:2+14
3Luksemburg 11:0+13
4Azerbajdžan 10:1-10
5Irska 22:4-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!