Košarka

Nastavak pobjeda Jazza i Clippersa, Zubac najbolji od Hrvata

Matej Kačan • nedjelja, 28.03.2021.
Nastavak pobjeda Jazza i Clippersa, Zubac najbolji od Hrvata

Sinoć su na NBA parketima igrala tri hrvatska košarkaša, ali je samo Ivica Zubac odigrao zapaženiju rolu u pobjedi svojih LA Clippersa. Bojan Bogdanović i Luka Šamanić bili su napadački neprepoznatljivi...

Los Angeles Clippersi su napokon pronašli pravu formu te su slavili u petoj utakmici u nizu, ali je vrlo važno da su novu pobjedu upisali protiv vrlo jakog protivnika. Philadelphia 76ersi se drže na vrhu Istoka i dok je Joel Embiid van terena, ali protiv Clippersa nisu mogli.

Domaćin je slavio pomoću ključnih odvajanja u drugoj i trećoj dionici čime je napravio razliku koja je na kraju bila dostatna za 122:112 i skok na 31-16 omjer, tek pola pobjede iza Phoenix Sunsa. Kawhi Leonard je vodio Clipperse s 28 poena, Paul George je dodao 24 uz po devet skokova i asistencija.

Ivica Zubac je opet počeo u petorci te je za 21 i pol minutu bio egzekutorski slabiji s 2/5 iz igre i 3/4 bacanja za sedam poena, ali je uhvatio 11 skokova, od čega čak šest napadačkih. Tobias Harris je kod Sixersa bio nedovoljan s 29 poena.

Utah Jazz je i dalje nepobjediva kod kuće i sve više bježi ostatku konferencije na Zapadu. Jazz je do 19. pobjede u nizu kod kuće stigao protiv Memphisa kojeg je svladao sa 126:110 bez stresova i drame te ostaje na vrhu konferencije s tri i pol pobjede viška u odnosu na Phoenix.

Jordan Clarkson je s klupe dao iskru Jazzu s 28 poena, ali je ključan čovjek opet bio Donovan Mitchell s 35. Bojan Bogdanović je bio neprepoznatljiv s tek tri poena i 1/7 iz igre za 27 minuta na parketu, a uhvatio je tek četiri skoka.

Pobjedu su ostvarili i SA Spursi koji su svladali Bullse u debiju Nikole Vučevića. Chicago je u razmjeni obavio dobar posao, ali će očito morati pričekati da sve sjedne na svoje mjesto jer je nova era krenula 120:14 porazom iako je Crnogorac bio vrlo dobar s 21 poenom i devet skokova.

No, to je bilo nedovoljno za momčadski vrlo raspoložene Spurse koji su dobili s više strijelaca, a istaknuo se Jakob Pöltl s 20 poena i devet skokova. Tri manje je dodao DeMar DeRozan. Luka Šamanić je dobio devet minuta na parketu te je ostao bez šuta iz igre, a uhvatio je tek jedan skok.

NBA:
Clippers - 76ers 122:112
Jazz - Grizzlies 126:110
Spurs - Bulls 120:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!