Košarka

Bucksi izgubili drugu u nizu, Dallas bez Dončića poražen u New Orleansu

Matej Kačan • nedjelja, 28.03.2021.
Bucksi izgubili drugu u nizu, Dallas bez Dončića poražen u New Orleansu

U NBA ligi i dalje mnogim ekipama nedostaju najveće zvijezde pa smo tako sinoć bili lišeni za nastupe Giannisa i Luke Dončića, a Bucksi i Dallas su upisali poraze...

Nakon što su nekoliko dana imali najduži niz pobjeda u NBA, Milwaukee Bucksi su ušli u lošiji dio svoje promjenjive forme s dva uzastopna poraza. No, ovaj drugi se može lako opravdati jer su s druge strane bili napaljeni Knicksi, a kod Milwaukeeja nisu igrala tri najbolja igrača.

Giannis, Holiday i Khris Middleton su preskočili domaći susret protiv jedne od najboljih obrana lige i tako Bucksi nisu imali dovoljno napadačkog oružja. Svejedno je bilo dosta tijesno, a za NBA prilike siromašan susret je sa 102:96 pripao Knicksima koji su upisali treću pobjedu u nizu.

Bila su dovoljna tek dva nešto raspoloženija igrača u napadu pa su RJ Barrett i Alec Burks s po 21 poenom poveli Knickse. Barrett je imao sedam skokova i dodavanja, dok je Burks ugradio i 10 skokova te pet asistencija.

U susretu Mavericksa i Pelicansa smo ostali bez novog poglavlja u dvobojima NBA zvijezda i momčadi koje bi trebale obilježiti budućnost ove lige. Zion Williamson se pojavio i odradio je zadatak s 38 poena, ali je kod Dallasa izostao Luka Dončić, ali i Porzingis pa su Pelicansi nastavili svoj lov prema play-in turniru sa 112:103 pobjedom.

Na dnu Istoka su Washington Wizardsi ipak pokazali da su nešto bolja ekipa od Detroit Pistonsa. Završilo je lakih 106:92 za momčad iz glavno grada koju je triple-doubleom vodio Russell Westbrook s 19 poena, isto toliko skokova te deset dodavanja.

I na Zapadu se odigrao derbi dna, a tu su Houston Rocketsi pokazali da su i unatoč minulom, najdužem nizu poraza ove sezone ipak i dalje ispred Timberwolvesa. Napredak u Minnesoti se vidi, ali nije dovoljan pa je Houston slavio s lakih 129:107 uz 25 poena Kevina Portera Jr. koji bi lako do kraja sezone mogao postati projekt Stephena Silasa i ekipe koja se ne bori za rezultat.

Sezona Boston Celticsa zasad ide ispod svakog očekivanja, ali su se barem Kelti s dvije pobjede u nizu vratili na polovičan omjer oko kojeg se vrte cijele sezone. Nakon Bucksa su pali i Thunderi koji su baš pred utakmicu do kraja sezone "na led" stavili veterana Ala Horforda, ali su odmah pod košem pokazali novo oružje i projekt.

Moses Brown oduševio je s 21 poenom i čak 23 skoka te je to veliki zalog za Thunder kojeg poraz toliko neće boljeti. Jayson Tatum se istaknuo kod Bostona s 27 poena. U dvoboju ekipa koje baš i nisu konkurentne, ali su pogonjene mladim i dinamičnim bekovima su tijesno slavili Sacramento Kingsi.

De'Aaron Fox je već sezonama rijetka svijetla točka kod Kingsa, a tako je bilo i ovaj put s 36 poena, dok je kod Cavsa Colin Sexton ubacio 26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!