Košarka

Šarić skromnog učinka u novoj pobjedi Sunsa, Blazersi slavili u Tampi

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.03.2021.
Šarić skromnog učinka u novoj pobjedi Sunsa, Blazersi slavili u Tampi

U nedjeljnom programu u NBA ligi odigrana su tek četiri susreta. Nastupio je samo Dario Šarić što se tiče hrvatskih igrača i nije imao posebno dobar dan...

Vodeće momčadi divizija Pacific i Southeast sastale su se u Charlotteu, a Phoenix Sunsi svladali su Charlotte Hornetse sa 101:97 u produžetku. Nakon 48 minuta na semaforu je stajalo 90:90 i dodatnih pet minuta odlučilo je pobjednika.

Tri i pol minuta prije kraja regularnog dijela Sunsi su ubacili svoje zadnje poene, a nakon toga Devonte Graham ubacuje osam poena u nizu i poravnava na 90:90. Graham je imao i šut za pobjedu dvije i pol sekunde prije kraja, ali nije pogodio i susret je otišao u produžetak. Tamo su Sunsi bili bolji i zaslužili pobjedu.

Devin Booker ubacio je 35 poena uz šest skokova, Chris Paul dodao je 16 poena, a Deandre Ayton 14 poena i 14 skokova. Dario Šarić dobio je 18 minuta i ubacio šest poena (1/4 za dva, 0/1 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri skoka.

Kod Hornetsa Graham je ubacio 30 poena (7/16 trica), Terry Rozier 22 poena uz deset skokova, a Mikal Bridges 18 poena uz 12 skokova.

Norman Powell vratio se u Tampu gdje je donedavno nastupao u dresu Toronta. Sada kao igrač Portland Trail Blazersa s kojim je stigao do pobjede 122:117.

Presudila je treća dionica u kojoj su Blazersi ostavili Raptorse na samo deset ubačenih poena. To je potpuno atipično za Portland koji je poznat kao napadački vrlo dobra momčad, ali obrana mu nije jača strana.

Blazersi su odradili dobar posao i imali su sedmoricu dvoznamenkastih među kojima su prednjačili CJ McCollum s 23 poena i sedam skokova, s 22 poena i 11 asistencija te Robert Covington s 13 poena, 12 skokova i četiri blokade.

Kod Raptorsa Pascal Siakam je ubacio 26 poena uz osam skokova, a Fred VanVleet dodao je 20 poena i osam asistencija.

Aaron Gordon debitirao je u dresu Denver Nuggetsa s kojima je upisao visoku pobjedu protiv Hawksa 126:102. Atlanta je dobro krenula pa nakon toga stala i upisala poraz. Gordon je pomogao s 13 poena, a zanimljivo, jedini kod Nuggetsa s 20+ poena bio je Jamychal Green s 20 poena. Nikola Jokić se zadovoljio sa 16 poena, deset skokova i osam asistencija.

NBA:
Charlotte Hornets - Phoenix Suns 97:101 (produžetak)
Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 117:122
Denver Nuggets - Atlanta Hawks 126:102
LA Lakers - Orlando Magic 96:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!