Košarka

Zubac i Bogdanović napadački slabiji u uvjerljivim pobjedama

Matej Kačan • utorak, 30.03.2021.
Zubac i Bogdanović napadački slabiji u uvjerljivim pobjedama

Hrvatski NBA igrači sinoć se nisu proslavili pretjerano dobrim individualnim učincima. No, ostaje momčadska satisfakcija jer su Utah Jazz i LA Clippersi uvjerljivim pobjedama nastavili sjajne forme...

Utah Jazzeri su još jednom pokazali silu te su svoj niz domaćin pobjeda produžili do okruglih 20, a dvadeseta je posebno impresivna jer je stigla uništavanjem Cleveland Cavaliersa. Cavsi su se dogovorili za otkup s Andreom Drummondom koji je otišao u Lakerse pa su se do kraja posvetili forsiranju mladih i to se osjeti.

Momčad od početka nije bila dorasla najboljoj ekipi lige pa od prve do posljednje sekunde nemamo nijedno vodstvo Cavsa niti izjednačen rezultat, apsolutno sve je pripalo Jazzu. Krajnji rezultat je ogromnih 39 razlike za Utah u 114:75.

Trener Snyder je pri takvom odnosu snaga više dijelio minutažu pa su i strijelci bolje raspoređeni, a najviše je ubacio Donovan Mitchell s 19 poena. Po 18 su dodali Rudy Gobert i Mike Conley, a Gobert je imao i 17 skokova.

bojan Bogdanović je igrao 24 minute, ali je bio slab i samozatajan. Za to je vrijeme šutirao tek 1/5 za tri poena, a uhvatio je dva skoka. Nešto veći doprinos dao je u dodavačkom smislu gdje je skupio pet asistencija. Kod Cavsa je Colin Sexton zabio 20.

Svoj niz pobjeda su nastavili i LA Clippersi koji sad imaju šest slavlja u nizu, a novo je pomalo iznenađujuće uvjerljivo stiglo protiv Milwaukee Bucksa koji nisu u dobrom tonusu posljednjih dana i vežu tri poraza nakon dugog niza slavlja.

U prethodnom porazu od Knicksa je trener Mike Budenholzer odmarao svoje glavne vedete, a za ovaj susret su se vratili svi, ali bez uspjeha. Clippersi su izdominirali u svakom aspektu te su slavili sa 129:105, a vodio ih je Kawhi Leonard s 23 poena, devet skokova i osam dodavanja.

Marcus Morris je zabio 25, dok je Luke Kennard dodao 21. Ivica Zubac je za 24 minute na terenu iz igre gađao slabijih 3/7 za šest poena, a imao je devet skokova, od čega pet u napadu. Kod Bucksa su Giannis s 32 poena i Jrue Holiday s 24 bili nedovoljni.

Svoj niz pobjeda imaju i Sacramento Kingsi koji su povezali pet slavlja, a novo je stiglo protiv San Antonio Spursa. Bilo je dosta uvjerljivo sa 132:115, a svoju priliku kod Spursa je nakratko dobio i Luka Šamanić. On je u dvije i pol minute šutirao 1/1 za dva poena.

Kingse je s 23 poena i 12 skokova vodio Richaun Holmes, dok je 24 ubacio De'Aaron Fox. Dejounte Murray je kod Spursa imao 23 poena, sedam asistencija i osam skokova.

NBA:
Utah - Cleveland 114:75
LA Clippers - Milwaukee 129:105
San Antonio - Sacramento 115:132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!