Tenis

Rubljov bolji od Čilića u osmini finala Miamija

Matej Kačan • srijeda, 31.03.2021.
Rubljov bolji od Čilića u osmini finala Miamija

Hrvatski tenisač Marin Čilić zaustavljen je u osmini finala ATP turnira u Miamiju. od Čilića je bolji u dva seta bio četvrti nositelj, Rus Andrej Rubljov...

Dobra forma Marina Čilića ipak nije bila dovoljna za nastaviti put u Miamiju i svladati Andreja Rubljova. Osmi igrač svijeta i četvrti nositelj turnira ipak je bio prejak za Čilića koji tako svoj put završava u osmini finala za sat i 22 minute.

Rus nije uništio Čilića niti je odigrao ekstremno dobro, ali je dvije šanse iskoristio, po jednu u svakom setu koji su izgledali vrlo slično. Servisi su bili vrlo dobri i nije bilo mnogo prilika za break pa tako Čilić nije imao nijednu, a Rubljov tek dvije.

No, Rus je iskoristio obje, onu na prednosti pri 2:2 u prvom setu i tu je prednost zadržao i do svog servisa u desetom gemu za 6:4. I u drugom setu je Rubljov do break lopte došao u petom gemu na Čilićevom servisu.

I tad je poveo s 3:2 te je sigurno završio meč pa pišemo dva puta po 6:4 u dva seta po 41 minutu. Rubljov je servirao sjajno i Hrvatu nije nudio šanse pa je prvi servis ubacivao sa 67 posto i na prvom servisu je osvajao 83 posto poena.

Rubljov će u četvrtfinalu igrati protiv Sebastiana Korde koji je iznenadio Diega Schwartzmana u tri seta.

ATP Miami, osmina finala:
Andrej Rubljov (Rusija, 4) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!