Košarka

Gonzaga i UCLA upotpunili NCAA Final Four

HINA, Matej Kačan • srijeda, 31.03.2021.
Gonzaga i UCLA upotpunili NCAA Final Four

Nakon Houstona i Baylora, Final Four sveučilišne američke košarke su upotpunili Gonzaga i UCLA koji su u četvrtfinalima svladali USC, odnosno Michigana...

Košarkaške momčadi sveučilišta Gonzaga i UCLA pridružile su se Bayloru i Houstonu na Final Fouru američkog sveučilišnog prvenstva, sinoćnjim pobjedama nad USC-jem, odnosno Michiganom.

Za Bulldogse je to bila 30. uzastopna pobjeda i još ih samo dvije dijele od prvog naslova i sezone bez poraza, kakva je posljednji put u NCAA viđena prije 45 godina, a imalo ju je sveučilište Indiana. Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je krilni igrač Drew Timme s 23 koša, a najbolji učinak imao je bek Jalen Suggs s 18 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Daleko uzbudljivija i neizvjesnija bila je utakmica UCLA - Michigan u kojoj je momčad sveučilišta iz Los Angelesa slavila s 51-49. Michigan je u završnim sekundama imao dva pokušaja za tricu koja bi im donijela pobjedu, ali su Mike Smith i Franz Wagner bili neprecizni. Bek Bruinsa Johnny Juzang je s 28 koševa bio uvjerljivo najbolji igrač utakmice.

Za najtrofejniju momčad u povijesti sveučilišnih prvenstava (11 naslova) ovo je ukupno 19. plasman na Final Four, a prvi nakon 13 godina. NCAA Final Four je na rasporedu od 3. do 5. travnja u Indianapolisu, a u polufinalnim utakmicama će se sastati Baylor - Houston te Gonzaga - UCLA.

Završnica turnira košarkašica bit će odigrana u Alamodomeu u San Antoniju od 2. do 4. travnja, a polufinalne parove čine South Carolina - Stanford i Arizona - UConn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!