Tenis

Barty i Andreescu borit će se za titulu u Miamiju

Branimir Korać, HINA • petak, 02.04.2021.
Barty i Andreescu borit će se za titulu u Miamiju

Poznate su finalistice turnira u Miamiju. U borbi za titulu naći će se Ashleigh Barty i Bianca Andreescu koje su upisale očekivanu pobjedu...

U finalu WTA turnira tenisačica u Miamiju igrat će prva nositeljica Australka Ashleigh Barty i Kanađanka Bianca Andreescu.

Barty je u polufinalu nadigrala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:3, 6:3, dok je osma nositeljica Andreescu imala mnogo teži posao protiv Grkinje Marije Sakkari svladavši ju sa 7:6(7), 3:6, 7:6(4). U tom susretu Andreescu je spasila dvije set-lopte suparnice u prvom setu, nadoknadila 2:4 zaostatak u trećem te "preživjela" servis za meč Sakkari kod zaostatka 5:6.

Barty je braniteljica naslova u Miamiju s obzirom da je ovojila posljednje igrano izdanje ovog turnira 2019. godine, a u subotu će pokušati osvojiti svoj drugi naslov u 2021. godini, nakon turnira u Melbourneu koji je služio kao priprema za Australian Open.

Andreescu je, pak, stigla do svog prvog finala na WTA Touru nakon godinu i pol dana i trijumfa na US Openu. Mlada, 20-godišnja Kanađanka i u Miamiju je pokazala kako je igračica za velike turnire, jer dosada je osvojila tri naslova, uz US Open te iste 2019. slavila je i u Indian Wellsu te Torontu, turnirima iz Premier kategorije kao što je i Miami.

Na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Miamiju poznat je prvi polufinalni par, suparnik Poljaka Huberta Hurkacza, koji je s 2:6, 6:3, 6:4 nadigrao Grka Stefanosa Tsitsipasa, bit će četvrti nositelj Rus Andrej Rubljov koji je u četvrtfinalu zaustavio Amerikanca Sebastiana Kordu svladavši ga sa 7:5, 7:6(7).

REZULTATI

TENISAČI, četvrtfinale:
Andrej Rubljov (Rusija, 4) - Sebastian Korda (SAD) 7:5, 7:6(7)
Hubert Hurkacz (Poljska, 26) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 2:6, 6:3, 6:4

TENISAČICE, polufinale:
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Elina Svitolina (Ukrajina, 5) 6:3, 6:3
Bianca Andreescu (Kanada, 8) - Maria Sakkari (Grčka, 23) 7:6(7), 3:6, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!