Košarka

Aldridge i Oladipo debitirali, njihove momčadi upisale pobjedu

Branimir Korać • petak, 02.04.2021.
Aldridge i Oladipo debitirali, njihove momčadi upisale pobjedu

Osim susreta između Clippersa i Nuggtesa, noćas je odigrano još šest utakmica u NBA ligi. Prve nastupe u novim sredinama imali su LaMarcus Aldridge i Victor Oladipo...

Cavsima se nakon ozljede vratio Kevin Love, ali malo je to značilo u dvoboju protiv Philadelphije koja je visoko slavila s 20 poena razlike. Cavsi nisu dobili podršku s klupe, Sixersi su imali čak 65 poena izvan startne petorke i ta širina je presudila.

Sixersi su i dalje bez Joela Embiida koji je zaradio ozljedu još 12. ožujka i nije se još uvijek oporavio, ali pobjeđuju i u tih deset utakmica bez svoje prve zvijezde, Sixersi su na omjeru 7-3.

U ovom susretu predvodili su ih Shake Milton s 27 poena (5/7 trica) i pet skokova, Seth Curry dodao je 19 poena, a Dwight Howard 18 poena i 15 skokova. Kod Cavsa Collin Sexton završio je s 24 poena, a Dean Wade sa 16 poena i osam skokova.

Dva produžetka odigrana su u San Antoniju gdje su Spursi poraženi od Atlanta Hawksa sa 134:129. Luka Šamanić bio je na klupi, ali Gregg Popovich nije mu dao priliku.

Spursi su produžetke izborili ubačajem DeMara DeRozana 2.7 sekundi prije kraja regularnog dijela. U prvom produžetku i jedni i drugi su imali prilika na kraju doći do pobjede, ali nisu bili precizni da bi u drugom produžetku Atlanta ipak odigrala bolje, Trae Young uzeo je stvari u svoje ruke i odveo Hawkse do pobjede.

Po 28 poena kod Hawksa upisali su Clint Capela (17 skokova), Trae Young (12 asistencija) i Bogdan Bogdanović (pet skokova i pet asistencija). Danilo Gallinari dodao je 16 poena i 12 skokova.

Kod Spursa DeRozan je ubacio 36 poena uz pet skokova i devet asistencija, Derrick White završio je s 29 poena (7/13 trica), a Jakobh Poeltl 14 poena uz deset skokova.

Victor Oladipo debitirao je u dresu Heata, a u prvom nastupu Miami je upisao pobjedu protiv Warriorsa 116:109. Dipo nije briljirao, ali Heat je slavio i to je najvažnije.

Jimmy Butler ubacio je 22 poena uz šest skokova i osam asistencija, Duncan Robinson dodao je 21 poen, a Tyler Herro dodao je 20 poena. Kod Warriorsa Steph Curry ubacio je 36 poena uz 11 skokova.

Debi je upisao i LaMarcus Aldridge u dresu Netsa i odmah odigrao dobru utakmicu. U pobjedi protiv Hornetsa pružio je pomoć s 11 poena, devet skokova i šest asistencija, Netsi su imali širinu unatoč neigranju Duranta i Hardena i zasluženo su slavili.

NBA:
New Orleans Pelicans - Orlando Magic 110:115 produžetak
Detroit Pistons - Washington Wizards 120:91
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 94:114
San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 129:134 dva produžetka
Miami Heat - Golden State Warriors 116:109
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 111:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!