Nogomet

Kovačić: 'Bilo bi lijepo s Chelseajem igrati finale Lige prvaka'

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.04.2021.
Kovačić: 'Bilo bi lijepo s Chelseajem igrati finale Lige prvaka'

Danas su na rasporedu preostala dva dvoboja četvrtfinala Lige prvaka. U jednom od njih Porto na Dragau dočekuje Chelsea...

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić rekao je u utorak kako se ove sezone nada igranju u finalu Lige prvaka, natjecanju čiji je pehar podizao tri puta s Real Madridom, a da nije odigao niti minute u finalima.

"Bilo bi lijepo sada u Chelseaju igati finale Lige prvaka, bilo bi to doista sjajno, no sada smo tek u četvrtfinalu pa trebamo ićí korak po korak. Čeka nas veliki protivnik Porto”, izjavio je 26-godišnji Kovačić na konferenciji za medije u Portu.

Hrvatski veznjak, koji je s londonskim “plavcima” osvojio Europsku ligu 2019. godine, vjeruje kako ove sezone može daleko stići u Ligi prvaka nakon trijumfa nad Atletico Madridom u osmini finala.

“Uvjeren sam da ova ekipa Chelseaja može stići daleko. Samopuzdanje nam je svaki put sve snažnije. Mješavina smo mladih talentiranih igrača i onih iskusnih pa smo spremni za svakog protivnika i svaku vrstu izazova. Pred nama je velika utakmica koju svi želimo igrati", napomenuo je Kovačić iza kojega je ove sezone 37 utakmica u plavom dresu Chelsea prilikom kojih je dva puta asistirao za pogodak.

Kovačić je tijekom svog boravka u Real Madridu osvojio Ligu prvaka tri puta (2016, 2017, 2018). No trener Zinedine Zidane mu nije dao priliku u tim susretima ostavivši ga na tribini protiv Atletica, te na klupi protiv Juventusa i Liverpoola. Zbog toga je Kovačić otišao iz Madrida u London.

U srijedu će zaigrati protiv svog nekadašnjeg suigrača iz Reala, 38-godišnjeg portugalskog stopera Pepea, koji je u osmini finala pomogao Portu prilikom eliminiranja Juventusa.

"Znamo koliko Pepe može pružiti svojoj ekipi. Borac je i iskusan igrač, pa unosi energiju u ekipu. No nisam zabrinut njime jer su naši napadači naviknuti igrati protiv čvrstih braniča. U engleskoj Premier ligi stoperi su čvrsti pa smo spremni i za ovu utakmicu koja će obilovati sjajnim igračima", izjavio je Kovačić.

"Kada je riječ o Pepeu želim istaknuti da je on sjajan tip, odlična osoba i nevjerojatno dobar kolega u ekipi. Izuzetno cijenim njegov odnos prema meni kada smo dijelili svlačionicu Real Madrida. Volim ga kao osobu, a kao igrač je fantastičan", rekao je hrvatski reprezentativac.

Chelsea u engleskom prvenstvu zauzima peto mjesto, a Porto drugo u portugalskom pa Kovačić očekuje neizvjestan dvoboj na stadionu "Zmaja" u Portu.

"Bio je ovo težak ždrijeb jer je Porto dobra ekipa što smo već vidjeli kada je izbacio Juventus, velikog protivnika. Iskazali su tada zajedništvo i veliki timski duh pa će ovo biti teška utakmica. U Ligi prvaka je uostalom svaka utakmica teška, no spremni smo za nju", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!