Nogomet

Europska liga se prisjetila: Sjajne Petrićeve škarice na današnji dan!

Matej Kačan • četvrtak, 08.04.2021.
Europska liga se prisjetila: Sjajne Petrićeve škarice na današnji dan!
Foto: Duje Bonačić

Službene društvene mreže Europske lige prisjetile su se današnjeg dana prije 11 godina kad je Mladen Petrić sjajnim škaricama pogurao svoj HSV prema polufinalu...

Na dan kad će Dinamo krenuti u svoju avanturu u četvrtfinalu Europske lige protiv Villarreala, službeni Twitter profil Europske lige se prisjetio jednog velikog trenutka na današnji dan prije 11 godina. Na susretu HSV-a i Standard Liegea 2010., Mladen Petrić je zabio sjajan gol škaricama.

Igralo se četvrtfinale Europske lige, a HSV je na domaćem terenu u prvoj utakmici slavio s 2:1 uz pogodak Petrića. U uzvratu je opet hrvatski napadač doveo HSV u vodstvo u gostima, dok je izjednačio De Camargo u 33. minuti.

No, samo dvije minute kasnije se događa ključan trenutak susreta, Petrić je fantastično reagirao na ubačaj s lijeve strane te je sjajnim škaricama neobranjivo pogodio te je postavio 2:1, a na kraju je HSV s ukupnih 5.2 prošao u polufinale.

Bila je to sjajna sezona za Hrvata koji će zabiti i u polufinalu protiv Fulhama, ali je HSV ipak ispao na golove u gostima. Petrić se u Hamburgu zadržao do 2012. kad je otišao baš u Fulham, a u njemačkom je klubu zabio 38 golova u 99 utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!